Küfürlü protestolara Fatih Terim’den yanıt

Küfürlü protestolara Fatih Terim’den yanıt
NotHaber

Galatasaray’ın Alanyaspor’a sahasında 1-0 yenilmesinin ardından eleştirilerin hedef noktası Fatih Terim ve futbolcular oldu. Tribünlerde yükselen küfürlü protestolara, Terim “bu işin içinde bir şeyler var” yorumunu yaptı. Galatasaray cephesinde yaşanan gerilime, Fatih Terim’in cevabı haberimizde.

Galatasaray’ın evinde Alanya’ya 1-0 kaybetmesinin ardından, Taraftarlardan hem saha içinde hem de saha dışında tepkiler çığ gibi büyüdü. Eleştirilerin odak noktası haline gelen Fatih Terim, maç sonunda yayıncı kuruluşa önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, protestoları memnuniyetsizlikle karşılayarak, taraftarın her ne olursa olsun takımının yanında olma çağrısında bulundu.

“BÖYLE OLURSA OYUNCULARI KAYBEDERİZ”

Galatasaray’ın teknik patronu Fatih Terim, maç sonunda yayıncı kuruluşa verdiği röportaj da taraftarın protestolarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, taraftarların iç sahadaki maçlarda bazı oyunculara tepki göstermesinden şikayetçi olduğunu, bu şekilde devam ederse bunun üstesinden gelinemeyeceğini aktardı. Sarı-kırmızılıların deneyimli hocası, taraftarların oyunculara tepkilerinin onları etkilediğini söyledi.

Taraftarların bazı oyunculara tepkisine vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "Özellikle Ali Sami Yen'deki maçlarda taraftarlarımız bazı oyunculara veya bir oyuncuya bu tepkiyi gösterirse bunun üstesinden gelemeyiz. O oynayacak, bu oynamayacak. Yuh çekilecek. O zaman olmaz. İşler karışır. Bizim Ali Sami Yen'de alıştığımız tablo değil. Bizim en büyük yardımcımız ve destekçimiz seyircimiz. Yedlin 2-3 orta yapamayabilir. Onu hazırlayacak taraftar. Maç sıfır sıfır. Babel'e yuh çekilmemeli. Bunlar Galatasaray'ın geçmişinde olan olaylar değil. Böyle olursa oyuncuları kazanamayız, kaybederiz" diye konuştu. 

“TEDAVİNİN EN BÜYÜĞÜNÜ SAHADA TARAFTAR VERECEK” Taraftarların oyunculara tepkilerinin onları etkilediğini kaydeden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Oyuncuları etkilemez mi? Her vurduğumuz gol olacak diye bir şey yok. Bunu hep beraber oynayacağız. Birinci sağ bekimiz sakatlanmış. İkinci sağ bekimiz Yedlin. Kolay değil. Biz çaresine bakarız ama sonuçta da kadromuz belli. Ancak Galatasaray seyircisi sevecen, destekleyen, hoş gören, destekleyen bir taraftardır. Tedavinin en büyüğünü sahaya çıkarken taraftar verecek. İçeride morali bozuk olan var, ağlayan var. Bu hoş değil" sözleriyle durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.  

 

“SOSYAL MEDYADA HERKES ANTRENÖR ANLADIK”

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılı taraftarların bazı futbolculara tepkisini eleştiren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim daha büyük bir sorunumuz var. Muhakkak kimse kaybetmek istemez ama yolun daha başındayız, daha eylüldeyiz. Taraftarımız, bizim en önemli silahımız ama böyle olursa bu iş aleyhimize döner. Sahanın içinde 30. dakikada Yedlin geri pas atınca yuhalandı. Bunu anlamadım. Ömer'e küfürler, Babel'e yuhlar... Ne oluyor? Sosyal medyada herkes antrenör anladık ama biz bu oyuncuları kazanamayız. Emre Akbaba bu yüzden gitti. Galatasaray'a en büyük yardımı yapacak olan taraftarımız ama Yedlin'i çıkarmak zorunda kaldık. Zaten yorulmuştu ama tepkiler ve etkiler var. Maçtan sonra 8 oyuncu yenilenmeye çıktı,

“OYUNCULARIMIZA KÜFÜR EDİLİYOR”

Tecrübeli çalıştırıcı edilen küfürlerden hoşnutsuzluk duyduğunu ifade ederek, “Ali Sami Yen'de oyuncularımıza küfür ediliyor. Arkamızdan oyuncularımıza edilen küfürleri bizzat duyuyoruz. Burada enteresan bir şey var. Bizim için en büyük tehlike budur. Bu çocuklar bunların hiçbirini hak etmiyor. Daha 5. maç. Buraya namağlup gelmişiz ve üç gün önce tarihi bir zafer almışız ama bu nedir? Oyun 0-0 iken yuh çekiliyor. Statta olan bazı şeylere dikkat çekmek gerekiyor. Bu bizim için en tehlikelisi. Yapılanlar iyi değil. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Bugün en çok üzüldüğüm bu."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz