Kırkpınar resmen başladı

Kırkpınar resmen başladı
NotHaber

Müsabakaları başlayan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi töreni de yapıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp törende “660 yıllık bir geleneği beraberce yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için buradayız” dedi.

Osmanlıdan günümüze 660 yıldır düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni yapıldı. Törende önce saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Ardından davul-zurna-cazgır ekibi belediye bandosuyla geçiş yaptı.

EKREM CANALP: 660 YILLIK KIRKPINAR GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada, milletleri millet yapan unsurun ortak gelecek, arzu ve istekleri olduğu kadar milletlerin geçmişleri ve töreleri olduğunu belirterek “Aslında biz burada bugün 660 yıllık bir geleneği beraberce yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için bulunuyoruz. Yağlı güreş Türk milletinin karakterini en iyi şekilde yansıtan spordur. Yağlı güreş, bizim milletimizin alplik geleneğinin en iyi yansımasıdır. Kırkpınar'ı yaşatan ona gönül verenlerdir” diye konuştu.

RECEP GÜRKAN: DUALI BU ÇAYIR GELECEĞE YÜRÜMEYE EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise geçmişten geleceğe gönderme yaparak “Dün, Koca Yusuflara, Kel Aliçolara, Adalı Halillere, Kurtderelilere nam vermiş bu dualı çayır, bugün Orhan Okulularla, Mehmet Yeşil Yeşillerle, Fatih Atlılarla, Ali Gürbüzlerle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam ediyor” dedi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise geçen yıl salgın nedeniyle yağlı güreşlerin yapılamadığını hatırlatarak “Bugün güreşçilerimiz er meydanının hakkını vereceğine inanıyorum” diye konuştu. Daha pehlivanlar, Kırkpınar'da görevli hakem, cazgır, davul-zurna ekibi bando eşliğinde tribünleri dolaştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz