Kadıköy’de hüsran: Fenerbahçe-Olympiakos: 0-3

Kadıköy’de hüsran: Fenerbahçe-Olympiakos: 0-3
NotHaber

UEFA Avrupa Ligi’nde evinde Yunan ekibi Olympiakos’u konuz eden Fenerbahçe, rakibine 3-0 mağlup oldu. Pelkas ile 1 topu direkten dönen Kanarya’yı, Kadıköy’de Soares ve Masouras’ın 2 golü yıktı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D grubu ikinci sınavında sahasında Yunanistan temsilcisi Olympiakos’a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın henüz 6. Dakikasında Soares’in gollüyle yenik duruma düşen Sarı-lacivertliler, beraberlik için mücadele etse de, ikinci yarıda  62 ve 68’de Masouras’ın golleriyle Kanarya adeta yıkıldı. Alınan sonuca rağmen maçın bitiminde taraftarlar, taraftarını ayakta alkışladı.

“MAĞLUBİYETİ AÇIKLAMAK ZOR”

Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısı Vitor Pereira, yenilginin ardından mücadeleyi değerlendirdi. Deneyimli teknik adam "Böyle bir mağlubiyeti açıklamak zor. Tabii ki evimizde böyle bir mağlubiyet aldığımız için çok üzgünüz. Yediğimiz ikinci gol, takım olarak bizi bozdu. Çok zor bir maç oldu bizim için. Önümüzdeki maçlarda bunları telafi edeceğiz. Basit top kayıpları yaptık. Bugünkü maçın anahtarı, ilk golü atmaktı. Onlar ikinci golü attığında maç bizim için bitti" dedi.

KADIKÖY’DE YILLAR SONRA BİR İLK

Fenerbahçe, iç sahada aldığı 3 farklı yenilginin ardından da Kadıköy’de 8 sene sonra bir ilki yaşadı. Sarı-lacivertliler Avrupa’da iç sahada son olarak 2013’te oynanan karşılaşmada Arsenal’e 3 farklı yenilmişti. Kanarya, Şampiyonlar Ligi play off turunda eşleştiği Arsenal’a iç sahada 3-0, deplasmanda ise 2-0 kaybederek elenmişti.

ÖNCE ISLIK SONRA ALKIŞ

Sarı-lacivertlilerde Berke Özer, Ertuğrul Çetin, Max Meyer, Mergim Berisha, Arda Aksoy, Muhammed Gümüşkaya, Miha Zajc, Fatih Şanlıtürk ve Arda Okan Kurtulan ise yedek soyundu. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, 6. dakikada misafir takımın hızlı atağında Soares'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Golden sonra toplanan ve üst üste pozisyonlar yakalayan sarı-lacivertliler, skoru değiştiremedi ve soyunma odasına misafir takımın 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz