İtalya EURO 2020'de finale çıktı

İtalya EURO 2020'de finale çıktı
NotHaber

Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan maçın normal süresi ve uzatmalar 1-1 berabere bitti. Penaltı atışlarında İspanya'ya 4-2 üstünlük kuran İtalya, adını finale yazdırdı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2020) ilk finalisti İtalya oldu. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren maçta İspanya'yı penaltı atışlarıyla 4-2 yenen İtalya finale çıktı.

Karşılaşma İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynandı. Maçın ilk yarısında gol olmadı. İkinci yarının 60. dakikasında İtalya 1-0 öne geçti. Federico Chiesa, İspanya savunmasının ıskaladığı topla ceza alanına girdi. Şık bir vuruşla uzak köşeye gönderdiği top, ağlarla buluştu.

İSPANYA BİTİME 10 DAKİKA KALA BERABERLİK GÖLÜNÜ BULDU

İspanya ise 80. dakikada beraberliği yakaladı. Takım arkadaşı Olmo ile yaptığı verkaçla ceza alanına giren Alvaro Morata, yerden bir vuruşla topu kaleci Donnarumma'nın sağından filelere gönderdi. Turnuvada attığı gol sayısını 6'ya çıkaran Morata, İspanya’nın Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en fazla gol atan futbolcusu oldu. Fernando Torres'in turnuvalarda 5 golü bulunuyor. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona erdi. Daha sonra penaltı atışlarına geçildi.

PENALTI ATIŞLARINDA GÜLEN TARAF İTALYA OLDU

İtalya'da Belotti, Bonucci, Bernardeschi ve Jorginho atışları gole çevirirken, Locatelli penaltıyı kaçırdı. İspanya'da ise Moreno ve Alcantara penaltılarda gol sevinci yaşadı, Olmo ve Morata fileleri havalandıramadı. Penaltı atışlarında İspanya'ya 4-2 üstünlük kuran İtalya, adını finale yazdırdı.

Turnuvanın diğer yarı final maçı bugün İngiltere ile Danimarka arasında oynanacak.  Wembley Stadı'ndaki maç Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz