Formula 1’de Türkiye heyecanı! Formula 1 Takvimi

Formula 1’de Türkiye heyecanı! Formula 1 Takvimi
NotHaber

Türkiye, pazar günü düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası İstanbul Grand Prix’ine kilitlendi. Intercity İstanbul Park’ın ev sahipliği yapacağı yarış öncesi pilotlar bugün antrenman turları için piste çıktı. 58 turluk büyük yarış, yarın düzenlenecek sıralama turlarının ardından pazar günü 15.00’te start alacak.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. etabı Türkiye Grand Prix’sinde başlıyor. Heyecan dolu yarışlar, geçtiğimiz yıldan sonra yine  İntercity İstanbul Park’ta düzenlenecek. Formula 1 Türkiye Grand Prix’si bugün antrenman turlarıyla başlayacak. Organizasyonda yarın sıralama turları gerçekleştirilirken, pazar günü 5.3 kilometrelik pistte 58 tur üzerinden koşulacak yarışla sonlanacak.

FORMULA 1 TAKVİMİ

İntercity İstanbul Park'ta düzenlenecek etabın birinci antrenman turları, bugün saat 11.30'da yapılacak. Saat 15.00'te başlayacak ikinci antrenman turlarıyla ilk gün tamamlanacak. Organizasyonda yarın saat 12.00'de pilotlar üçüncü antrenman turu için piste çıkacak. Aynı gün saat 15.00'te ise sıralama turları gerçekleştirilecek. Türkiye Grand Prix'si, 10 Ekim Pazar günü saat 15.00'te 5.3 kilometrelik pistte 58 tur üzerinden koşulacak yarışla sona erecek. Üst üste 5, toplamda 8. şampiyonluğunu kovalayan Mercedes pilotu Hamilton ile ilk zaferini isteyen Red Bull pilotu Verstappen, İstanbul 'da 2 puan farkla yarışa başlayacak. Hamilton geçen yıl İstanbul'da mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

HAMILTON: TÜRKİYE’YE GELDİGİM İÇİN MUTLUYUM

Formula 1'de şampiyonluğun en büyük adaylarından Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, geçen yılki yarışın çok "çılgınca" geçtiğini ve yeniden Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan 36 yaşındaki Hamilton, Mercedes'in hafta sonunda yeni bir güç ünitesine geçip geçmeyeceğiyle ilgili soruya yorum yapmaktan kaçındı.

VERTAPEN: HAFTA SONU ÇOK EĞLENECEĞİZ

Red Bull'un şampiyonluk mücadelesi veren Hollandalı pilotu Max Verstappen, bu hafta sonu düzenlenecek Türkiye Grand Prix'siyle ilgili, "Küçükken Formula 1 oyunlarında favori pistim Türkiye'ydi. Buraya yeniden gelmek çok heyecan verici. Çok eğleneceğiz. Pist çok ilginç ve mükemmel. Umarım iyi şartlarda yarışırız." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz