Formula 1’de Türkiye Grand Prix’sinin tarihi değişti!

Formula 1’de Türkiye Grand Prix’sinin tarihi değişti!
NotHaber

Heyecanla beklenen Formula 1'de Türkiye Grand Prix'sinin tarihi değişti. Organizatörler 3 Ekim'deki yarışı 10 Ekim tarihine erteledi.

Japonya Grand Prix'sinin ülkedeki virüs tedbirleri nedeniyle iptal edilmesinin ardından 2021 takviminde değişiklik yapıldı.3 Ekim'deki düzenlenmesi planan Türkiye Grand Prix'si 10 Ekim'e alındı. Dünyaca ünlü pilotlar İstanbul Park'taki yarışın ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Teksas'taki yarış 24 Ekim'de koşulacak.

ERTELENME SEBEBİ: PANDEMİ KOŞULLARI

Konua ilişkin Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber, “Tüm dünyada pandeminin sebep olduğu karmaşıklık sebebiyle bu sezonki yarış takviminde pek çok kez değişiklikler oldu. Intercity İstanbul Park olarak bu süreçte de Formula 1 yönetimiyle sıkı temasta bulunarak, belirsizlikler noktasında çözüm önerilerimizi sunduk ve uyum yeteneğimizi sergileyerek güncellenen takvimdeki yerimizi koruduk. Kesinleşen takvime göre 8-9-10 Ekim tarihlerinde dünyanın gözü İstanbul’da ve Intercity İstanbul Park’ta olacak. Bu kapsamda bilet satışlarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Mevcutta biletlerini almış seyircilerimizin hiçbir işlem yapmasına gerek bulunmuyor. Geçtiğimiz yılın en iyi yarışını gerçekleştirerek Türkiye’ye yaşattığımız gururu bu yıl seyircili olarak tekrar edeceğiz. Bu heyecana ortak olma fırsatını kaçırmak istemeyenleri zaman kaybetmeden biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

GEÇTİĞİMİZ SEZON DA İSTANBUL’DA YARIŞILMIŞTI

Geçen sezon 9 yıl aranın ardından, İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı Türkiye Grand Prix'si nefes kesen yarışlara sahne olmuştu. Yarışı lider tamamlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, bitime 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etmişti. Hamilton, böylece Michael Schumacher'in rekorunu egale ederek, adını tarihe yazdırmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz