Formula 1 Türkiye Grand Prix’si öncesi basın toplantısı düzenlendi!

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si öncesi basın toplantısı düzenlendi!
NotHaber

Türkiye’de 8-9-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, Intercity İstanbul Park'ta yarışılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix'si için geri sayım başladı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımlarıyla basın toplantısı düzenlendi.

Heyecan dolu Formula 1 Türkiye Grand Prix’si için geri sayım başladı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımlarıyla Basın toplantısı düzenlendi. Bakan Mehmet Akif Ersoy, "Geçen sene bu yarışı yaptık. 2020'deki yarış çok iyi bir yarış oldu ve 2 milyar insanın izlediği organizasyon, sezonun en iyi yarışı seçildi. Bu organizasyon İstanbul'a, 150-200 milyon Dolar civarında bir girdi sağlayacak gibi görünüyor. Yine bu sene başarıyla bunun altından kalkacağımızı düşünüyorum" dedi.

ADİL KARAİSMAİLOĞLU: 2020'DEKİ ORGANİZASYONEL BAŞARIDAN DOLAYI İSTANBUL BU YIL F1 TAKVİMİNE ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise şu şekilde konuştu, "Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) organizasyonu olan Formula 1 Dünya Şampiyonası, 8-9-10 Ekim tarihlerinde, Intercity İstanbul Park'ta yapılacak. 200 ülkedeki 250'nin üzerindeki yayıncı kuruluşun yakından takip ettiği F1 yarışlarını 2 milyarın üzerinde insan izliyor. 2005 ile 2011 yılları arasında ülkemizde 7 kez düzenlenen bu dev organizasyon, 9 yıl aradan sonra 2020 yılının kasım ayında ülkemizde düzenlendi. 2020'deki organizasyonel başarıdan dolayı İstanbul bu yıl F1 yarışlarının takvimine alındı.

“FORMULA 1'İN DÜZENLENMESİNE DESTEK VERME KARARI ALDIK”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, organizasyonu düzenlemek adına aldığı inisiyatiften dolayı Intercity yönetimine teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi: "İstanbul en önemli şehirlerden biri. Dünyanın en önemli turizm şehirlerinden biri. Yalnızca bir megakent değil. Nüfüsuyla orantılı şekilde turist çeken bir şehir. Aşının bulunması ve hızlı bir şekilde uygulanmaya başlamasıyla birlikte hava trafiği de açılmaya başlandı. İstanbul sadece değerleriyle değil, mevcut altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en büyük 2'nci havalimanına sahip. Buradaki en önemli silahımız kültür-sanat ve spor etkinlikleri. Böyle bir megakenti tanıtırken böyle faaliyetlere ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Formula 1 en etkili sportif olaylardan birisi. 2 milyara yakın seyirci kapasitesine sahip. Pandemi nedeniyle insanlar birçok etkinlikten uzak kaldılar. Açılmalardan sonra da kaybettikleri vakti hızlı bir şekilde değerlendirmek istiyorlar. Bu etkinlikler biraz da pahalı etkinlikler, organizasyonlar çok pahalı. Yarattığı ilgi nedeniyle çok fazla finansal destek gerekiyor. Bu anlamda Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı olarak Formula 1'in düzenlenmesine destek verme kararı aldık. İnşallah Intercity bu organizasyonu kalıcı hale getirir” dedi.

 

"10 YILLIK BİR KONTRAT KONUSUNDA BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİK"

"Formula 1 kalıcı olacak mı?" sorusuna yanıt veren Vural Ak, "Formula 1'in yeni CEO'su Stefano Domenicali haftaya davetlimiz olarak Türkiye'ye geliyor. Önemli görüşmeler yapacağız. Bu olayın tüm dünyada kamu kuruluşlarının finansal gücüyle yapılırken, biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Pandeminin etkisi kalkmak üzere ve tekrar eski 10 yıllık kontrat yapmak üzere görüştük, büyük bir ilerleme de kaydettik. Umarım sözleşme de imzalanır ve resmiyete dökülür” dedi.

"8'İNCİ VİRAJ İKONİK BİR HAL ALDI"

"Challenge Eight" sloganından bahseden Vural Ak, "8'inci viraj, bizim için ikonik bir hal aldı. Burayı tasarlayan Alman mimar, üzerine çok çalışmış ve buna göre tasarlanmış. İyi dönen pilot çok vakit kazanıyor, kötü dönen ise çok vakit kaybediyor. Çok sıkı bir fiziksel performans gerektiriyor. Tüm dünyada 8'inci viraj olarak tanınıyor. Challenge Eight sloganı da buradan geliyor" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz