Formula 1 İstanbul’da yağmurlu hava ihtimali

Formula 1 İstanbul’da yağmurlu hava ihtimali

Heyecan dolu Formula 1 Türkiye Grand Prix’sine sayılı günler kaldı. Dünya genelindeki sporseverler, 8 Ekim’deki yarış için gün sayıyor. Meteoroloji’den yapılan son tahminlere göre İstanbul’da hafta sonu yağmur olasılığı olması yarış severleri daha da heyecanlandırıyor.

Türkiye Grand Prix’sine ev sahipliği yapacak Intercity İstanbul Park, heyecan dozunun yüksek olduğu yarışa artık hazır gibi görünüyor. Pist her ne kadar kusursuz görünse de, hava muhalefeti sporcuları zorlayacağı, hatta yarışın ertelenme olasılığını beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yılda İstanbul’da düzenlenen 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasına yarışında yoğun yağmur altında tamamlanmıştı.

BELÇİKA GP YAĞMUR SEBEBİYLE DURAKSAMIŞTI

Geçtiğimiz ağustos ayında Belçika’da düzenlenen Formula 1 sezonunun 12. Etabında sağanak yağış yarışlara engel olmuştu. Belçika’nın Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’ndeki yarışın başlangıcı yağmurun şiddetini azaltmaması sebebiyle 3 saat ertelendi. FIA’nın 1 saatlik yarış yapılması kararının ardından güvenlik aracıyla yeniden piste çıkan araçlar, prosedür gereği iki tur attıktan sonra olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden pit alanına dönmüştü. Karar için bir süre daha bekleyen FIA, yağmur hız kesmeyince yarışın devam etmeyeceğini duyurmuştu.

İSTANBUL’DA HAFTA SONU YAĞMUR İHTİMALİ

Antrenmanların yapılacağı 8 Ekim Cuma günü yağmur beklenmiyor. Hatta hava sıcaklığının 22-23 derecelerde seyredecek. Fakat kuvvetli rüzgâr kendisini gösterecek yaklaşık 26 km/s hızla esecek. Sıralama turlarının belli olacağı cumartesi günü ise İstanbul’da yağmur olasılığı var. Son verilere göre yüzde 60 ihtimalle yağış bekleniyor. Aralıklarla yağmurun kendisini göstermesi beklenirken, rüzgârın hızı 30 km/s olacak. Yarışın gerçekleşeceği Pazar günü ise, aralıklarla yağış bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz