Filenin sultanları yarı finalde!

Filenin sultanları yarı finalde!
NotHaber

Başarılarıyla tarih yazmaya devam eden Filenin Sultanları CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek final maçında Polonya’yı 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda emin adımlarla finale doğru ilerliyor. Şampiyonanın Çeyrek Final maçında Polonya'yı 3-0 yenerek finale çıkan Filenin Sultanları zorlu bir rakibi daha geride bıraktı. Sultanlar Yarı Final maçında Sırbistan - Fransa maçının galibiyle 3 Eylül’de karşı karşıya gelecek.

TÜRKİYE İLK SETTE GERİYE DÜŞTÜ AMA MAÇI BIRAKMADI

Bulgaristan'ın Filibe kentinde oynanan çeyrek final maçının ilk dakikalarında bloklarda etkili olamayan ve 14-11 geriye düşen Türkiye, daha sonra 7-1'lik seriyle 18-15'lik üstünlüğü yakaladı. Üst üste etkili servis kullan milli takım, ilk seti 25-18 aldı.

İKİNCİ SETTE TUĞBA ŞENOĞLU SAHNEYE ÇIKTI

A Milli Takımımız ikinci sete 4-0'lık seriyle başladı. Tuğba Şenoğlu'nun etkili performansıyla farkı 10 sayıya (18-8) kadar çıkardı. Farkın açılmasıyla Polonya oyundan düştü. Türkiye bu sayede ikinci seti 25-14 skorla alarak 2-0 öne geçti.Üçüncü set, maçın ilk iki setine göre daha dengeli bir mücadeleyle geçti. Son seti de 25-23 önde bitiren "Filenin Sultanları", maçı 3-0 kazandı.

GİOVANNİ GUİDETTİ: OYUNCULARIM KAZANMAK İSTEDİ VE KAZANDI

A Milli Takım Başantrenör Giovanni Guidetti maç sonu yaptığı açıklamada çok mutlu olduklarını belirterek “Çünkü gerçekten çok önemli maçtı, gerçekten oyuncular kazanmak istiyordu. Son 4-5 gündür sakatlanmalar yaşadık ama bugün 14 oyuncumuz da sahada hazır oldu. Bizim için çok zor bir andı. Takım biraz yorgun, ama her zaman savaş var, her zaman çok agrasivite var. Çok odaklanma vardı bugün" diye konuştu.

KAPTAN EDA: ADIMIZI ‘FİNAL FOUR'A TEKRARDAN YAZDIRDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar ise maçın genelinde iyi olduklarını belirterek “Adımızı ‘Final Four'a tekrardan yazdırdığımız için çok mutluyuz. Bence geliştirdiğimiz en önemli özelliğimizden biri geriye düştüğümüzde ya da basit hata yaptığımızda, moralimiz biraz düştüğünde birbirimizi tekrardan ayağa kaldırabiliyoruz. Üçüncü sette de bunu yaşadık. Polonya çok iyi bir takım. İyi oyuncular var ve bu seviyede voleybol oynamayı çok iyi biliyorlar ve çok karşılaşıyoruz onlarlar. İki takım da birbirini çok iyi biliyor. Ama bir daha güçlü, diri olan taraftık” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz