FIFA: Avrupa'dan kopanların ligine destek verilmeyecek!

FIFA: Avrupa'dan kopanların ligine destek verilmeyecek!

Dünya futbolunda adeta bir deprem etkisi yaratan 12 kulübün ‘Avrupa Süper Ligi’ kurma fikrine FIFA’dan sert bir yanıt geldi.

Avrupa futbolunun önde gelen 12 kulübü tarafından alınan ‘Avrupa Süper Ligi’ kurma kararının yankıları sürüyor. Son olarak dünya futbolunun patronu FIFA konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.
FIFA açıklamasında, “Avrupa'dan kopanların ligine destek verilmeyecek” diyerek yeni lige karşı olduklarını belirtti. FIFA, kulüplerin geri adım atmamaları halinde gereken yaptırımların mutlaka uygulanacağına dile getirerek, sert yaptırımların gündeme geleceğini hatırlattı.

“TEKRAR MASAYA YATIRILMALI”

FIFA, açıklamada bir de açık kapı bıraktı. Futbolun birliğinin korunmasını görüşmek amacıyla tüm tarafların katılımıyla konunun bir kez daha masaya yatırılması gerektiğini vurguladı.
Önde gelen kulüplerin ayrı lig kurma fikrine; UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri de ortak bir bildiri yayımlayarak karşı çıkmıştı.

12 KULÜP ARASINDA KİMLER VAR?

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir girişim başlattıklarını duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz