Fenerbahçe’nin Covid semptomlu oyuncularına göz yumulmuş

Fenerbahçe’nin Covid semptomlu oyuncularına göz yumulmuş
NotHaber

Yunan takımı Panathinaikos ile 22 Ekim’de oynanan basketbol maçı için Atina’ya giden Sarı-Lacivertli ekipte, koronavirüs semptomları gösteren 4 kişinin Vatandaşı Koruma Bakanı Hardalias’ın emriyle ülkeye sokulduğu iddia edildi

Yunanistan’da gündeme oturan, içinde Fenerbahçe’nin de bulunduğu bir iddia ortaya atıldı. İktidardaki Yeni Demokrasi’ye muhalif ve saygın gazetelerden EFYSN’in haberine göre, geçtiğimiz yıl 22 Ekim’de Fenerbahçe basketbol takımının Panathinaikos ile oynadığı Euroleague karşılaşması için Atina Havaalanı’na girişi sırasında Sarı-Lacivertli ekip kafilesindeki 4 kişide covid semptomları tespit edildi. Üst düzey havaalanı yetkilileri olayla ilgili bilgilendirilirken, (Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos) Hardalias’ın emri var, bırakın geçsinler” diyerek Fenerbahçe kafilesi ülkeye sokuldu.

PAKİSTAN TELEFONLARIYLA GÖRÜŞME

Gazetenin haberine göre, yetkililer arasında geçen diyaloglar iz sürülememesi amacıyla Pakistan kaynaklı telefonlardan gerçekleştirildi. Bu haber ülkede büyük yankı uyandırırken, covid semptomlu oyuncuların ülkeye sokulmasından 2 hafta kadar sonra ikinci karantina planı duyurulmuştu. Yani artan vakalar nedeniyle karantina uygulamasının boyutunun tartışıldığı bir dönemde semptom gösteren Fenerbahçeli isimler Yunanistan’a alındı.

AŞI UYARILARININ İÇİ BİR ANDA BOŞALDI

Ülkede koronavirüs ile ilgili karantina ve uygulamaları açıklayan isim olan Nikos Hardalias eleştiri topuna tutulurken, Hardalias’ın vatandaşlara sıklıkla yaptığı “aşı olun” uyarılarının içinin de boşaldığı yorumları yapılıyor. Türkiye ile ilişkilerin gerilmemesi için geçiştirme siyasetine gidildiği düşünülüyor. Öte yandan 22 Ekim’deki karşılaşmadan 5 gün sonra Panathinaikos takımında ilk koronavirüs vakası görülmüştü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz