Fenerbahçe ve Galatasaray’da kura heyecanı!

Fenerbahçe ve Galatasaray’da kura heyecanı!
NotHaber

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Galatasaray play-offta aldıkları sonuçlar neticesinde adını gruplara yazdırdı. Temsilcilerimizin rakipleri bugün saat 13.00’te İstanbul’da düzenlenecek kura çekimi ile belli olacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray’ın rakipleri Haliç Kongre Merkezi'nde çekilecek kurayla belli olacak. Avrupa Ligi kurası saat 13.00'te başlayacak ve UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı yayınlanacak.

TURNUVA SİSTEMİ

Bu sezon Avrupa Ligi'ndeki takım sayısı 48'den 32'ye düşürüldü. Hak kazanan ekipler, ligde dörderli 8 gruba ayrılacak. Torbaların, kulüplerin UEFA'daki sıralamasına göre belirleneceği Kura çekiminde, aynı ülkenin takımları birbiriyle aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Avrupa Ligi grup ikincileriyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalabilmek için play-off turunda karşılaşacak.

İŞTE GRUP MAÇLARININ TARİHİ

Grup maçları, 16 Eylül'de başlayıp 9 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Villareal'in müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi'nin finali, 18 Mayıs 2022'de İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

1.Torba: Bayer Leverkusen Lyon, Napoli, Dinamo Zagreb, Lazio, Olympiakos, Monaco, Braga

2. Torba: Celtic,Eintracht Frankfurt, Kızılyıldız, Leicester City, Rangers, Lokomotiv Moskova, Genk, PSV

3. Torba:Marsilya, Ludogorets, West Ham United, Real Sociedad, Real Betis, FENERBAHÇE, Spartak Moskova, Sparta Prag

4.Torba: Rapid Wien, GALATASARAY, Legia Varşova, Midtjylland, Ferencvaros, Antwerp, Strum Graz, Brondby

 

 

 

 

 

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz