EURO 2020 Şampiyona Bülteni (2 Temmuz 2021) EURO 2020'de çeyrek final zamanı

EURO 2020 Şampiyona Bülteni (2 Temmuz 2021) EURO 2020'de çeyrek final zamanı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final mücadelesi bugün oynanacak iki maçla başlayacak. Kupada İsviçre ile İspanya ve Belçika ile de İtalya yarı final bileti için kozlarını paylaşacak.

Avrupa Futbol Şampiyşonası'nda (Euro 2020) Çeyrek Final maçları başlıyor.

Günün ilk karşılaşmasında İsviçre ile İspanya karşılaşacak. Maç saat 19.00'da Saint Petersburg'da oynanacak.

İSVİÇRE'DE TEK EKSİK VAR, BOĞA TAM KADRO

Turun sürpriz ekibi İsviçre, A Milli Takımımımızın da bulunduğu A Grubu'ndan çıktıktan sonra son dünya şampiyonu Fransa'yı eleyerek bu aşamaya geldi. Vladimir Petkovic'in ekibinde Granit Xhaka cezalı. İsviçre tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayacak.

İspanya ise 3 kez kıtanın en büyüğü olmayı başardı. Luis Enrique'nin ekibinde eksik yok. İspanya bir önceki turda büyük heyecana sahne olan maçta Hırvatistan'ı uzatmada 5-3 yenerek tur atladı.

Müsabakayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

FAVORİLER KARŞI KARŞIYA

Günün ikinci maçı, turnuvanın şampiyonluğuna aday gösterilen iki ekibin; Belçika ile İtalya'nın mücadelesine sahne olacak. Karşılaşmanın adresi ise Almanya'nın başkenti Münih'teki Allianz Arena Stadı.

BELÇİKA'DA GÖZLER HAZARD VE DE BRUYNE'DE

Belçika, çeyrek finale son şampiyon Portekiz'i eleyerek geldi. Turnuvada oynadığı 4 maçı da kazanan Roberto Martinez'in ekibinde Timothy Castagne sakat. Gözler Eden Hazard ve Kevin De Bruyne'nin üzerinde. İki futbolcunun oynayıp oynamayacağı belirsiz.

İtalya ise tam kadro. Roberto Mancini'nin ekibi de bu tura 4'te 4 yaparak geldi. "Gök Mavililer" son 16 turunda zorlansa da Avusturya'yı 2-1 yenmeyi başardı. Tarihinde 3 kez final oynayan İtalya, 1968'de şampiyon olmayı başarmıştı.

Saat 22.00'de başlayacak Belçika-İtalya karşılaşmasını Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek.

MAÇLAR HANGİ KANALDA?

Öte yandan her iki karşılaşma da TRT 1'den canlı yayınlanacak. Günün kazananları yarı finalde birbirlerine rakip olarak finale kalmak için mücadele edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz