EURO 2020 / Şampiyona bülteni (16 Haziran 2021 Çarşamba)

EURO 2020 / Şampiyona bülteni (16 Haziran 2021 Çarşamba)

16 Haziran 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) dair son gelişmeler ve turnuvadan öne çıkan haberler bültenimizde...

  • ÖLÜM GRUBUNDA PORTEKİZ VE FRANSA GÜLDÜ

Euro 2020'de gruplarda ilk maçlar dün akşam tamamlandı. "Ölüm grubu" olarak adlandıralan F Grubu'da, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta son Avrupa şampiyonu Portekiz, Macaristan'ı Ronaldo'nun 2 ve Guerrero'nun golleriyle 3- 0 yendi. Aynı gruptaki, "erken final" olarak nitelendirilen Fransa-Almanya mücadelesinde ise gülen taraf Hummels'in kendi kalesine attığı golle Fransa oldu.

 

  • RONALDO'DAN REKOR ÜSTÜNE REKOR

Portekiz'in Macaristan'ı 3-0'la geçtiği maçta 2 gol atan Ronaldo, aynı gecede 4 rekor birden kırdı. Avrupa Şampiyonası finallerindeki gol sayısını 11'e çıkaran süper yıldız, bu alanda 9 gollü eski rekortmen Michel Platini'yi geride bıraktı. 36 yaş 130 günlük Ronaldo ayrıca, şampiyona finallerinde bir maçta iki gol atan en yaşlı futbolcu rekorunu Andriy Shevhenko'dan alırken, "turnuva tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu" ve "en fazla galibiyet sevinci yaşayan futbolcusu" unvanlarını da eline geçirdi.

 

  • GRUP İKİNCİ MAÇLARI BAŞLIYOR

EURO 2020'de gruplarda 2. maçlar bugün başlayacak. Türkiye, A Grubu'nda Galler ile Bakü Olimpiyat Stadı'nda 19'da karşı karşıya gelirken A Grubu'nun diğer maçında İtalya, İsviçre ile 22'de kozlarını paylaşacak. B Grubu'ndaki tek maçta da 16'da Finlandiya ile Rusya mücadele edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz