Aslan gibi başlangıç... Galatasaray-Lazio: 1-0

Aslan gibi başlangıç... Galatasaray-Lazio: 1-0

Bu sezon yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray E Grubu'ndaki ilk maçında Serie A ekibi Lazio'yu Strakosha'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenerek Kupa 2'ye 3 puanla başladı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında sahasında İtalya'nın Lazio takımını 1-0 yenerek turnuvanın bu etabına galibiyetle başlamış oldu.

MORUTAN DİREĞE TAKILDI

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında oyunun kontrolü Galatasaray'daydı. Etkili bir pas oyunu sergileyen temsilcimiz, rakibinin baskısını kolay aşarken set oyunuyla pozisyon aradı. İlk yarıda en net pozisyona Galatasaray, Olimpiu Morutan ile girdi. Genç futbolcunun ceza sahası içinde bekletmeden yaptığı vuruş üst direkte patladı.

STRAKOSHA'DAN ÖLÜMCÜL HATA

İkinci yarıda baskısını artıran Galatasaray, özellikle Kerem Aktürkoğlu'nun kanadından ataklar geliştirdi.  Sarı-kırmızılı ekip, aradığı golü ise 67. dakikada Lazio kalecisi Thomas Strakosha'nın büyük hatasıyla buldu. Kalan bölümde savunmada hata yapmayan Galatasaray, rakibine uzaktan şutlar haricinde net gol fırsatı vermeyerek mücadeleyi 1-0 kazanmayı bildi.

SIRADA MARSİLYA VAR

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Lazio'nun yanı sıra Fransa'nın Olympique Marsilya ve Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımlarının yer aldığı gruba 3 puanla iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşma sonrasında Galatasaraylı futbolcular, galibiyeti taraftarıyla karşılıklı tezahürat yaparak kutladı.

Galatasaray, gruptaki 2. maçını 30 Ekim Perşembe günü deplasmanda Olympique Marsilya ile oynayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz