Yunanlar'dan “Türkler ateş açtı” iddiası

Yunanlar'dan “Türkler ateş açtı” iddiası
NotHaber

Yunan basını, Türkiye-Yunanistan sınırında Türk birliklerin toplamda 3 el ateş ederek tahrik ettiğini öne sürdü.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlikler bitmiyor... Yunan gazetesi Kathimerini’nin iddiasına göre, Türkiye-Yunanistan sınırında 5 ve 7 Mart tarihlerinde Türk sınır görevlileri havaya ateş açtı. Her iki vakada da hem Yunan güvenlik görevlileri hem de Avrupa Birliği’nin sınır koruma mekanizması Frontex kapsamında gelen Alman yetkililer bölgedeydi.

Gazeteye göre, 5 Mart akşamı Yunan ve Alman unsurlar sınırın Yunan tarafında fenerle gezerken Türk tarafından 2 el ateş edildi. Amaç, karşı tarafı rahatsız etmekti. Almanlar, “Türkler ateş ettikten sonra milli marşlarını söylediler” iddasında bulundu.

ÇELİK YELEK ZORUNLULUĞU

Kathimerini, 7 Mart’daki olayın da aynı noktada yaşandığını, bu kez Türk tarafından 1 el ateş edildiğini öne sürdü. Ateş açma iddialarının ardından Yunan sınır makamlarının alarm seviyesini artırırken, tüm görevlilere çelik yelek giyme zorunluluğu getirildi.

“SPONTANE GELİŞTİ” DEDİLER

Gazeteye konuşan bir Yunan polis, “2 olayın da Türkiye’nin tasarladığı bir plan şeklinde gelişmeyip, doğaçlama olarak vuku bulduğu sonucuna vardık” diye konuştu. Ancak Frontex yetkililerinin 2 vakayı da rapor ederek Brüksel’e gönderdiği de haberde vurgulandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz