Yunanistan’dan “Üç kardeş”e tatbikatlı cevap

Yunanistan’dan “Üç kardeş”e tatbikatlı cevap
NotHaber

Atina; “Bölgesel tehdit” olarak gördüğü Türkiye’nin Azerbaycan ve Pakistan ile gerçekleştirdiği tatbikata karşı Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak tatbikat yapacak. Bu ülkeler “Bölgesel istikrarı koruma ve ortak tehdit-ortak savunma” anlayışıyla hareket edecek.

Yunanistan’ın Türkiye karşıtı dış politika inşası tüm hızıyla devam ediyor. “Aydınlık Yıldız” tatbikatı kapsamında Mısır’ın ev sahipliğinde Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Bahreyn, Sudan, Fas, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kenya, Nijerya, Tanzanya, Yunanistan, İspanya, İtalya, Güney Kıbrıs ve Pakistan silahlı kuvvetleri 2 Eylül’den itibaren kademeli olarak bir araya geliyor.

Ancak Atina’nın Mısır, Suudi Arabistan ve BAE ile yakın ilişkileri kapsamında 20 Eylül’de bir de “Herkül” adında bir tatbikat gerçekleştirilecek.

“HUZUR BOZUCU TÜRKİYE”

Mısır’ın Marsa Matruh bölgesinde yapılacak olan Herkül Tatbikatı’nda, “Ortak tehdit, ortak savunma” sloganıyla hareket edilecek. Yunan basınında ve sosyal medyasında paylaşılan haberlerde, “Tatbikatın, bölgede saldırgan faaliyetleri ve istikrarı bozucu hedefleri bulunan ülkelere karşı dayanışma niteliğinde” olduğuna dikkat çekildi. Yunanistan’ın bu tatbikatı, ülke siyasi literatüründe “tehdit”, “huzur bozucu”, “istikrar bozucu” gibi sıfatlarda anılan Türkiye’ye karşı organize ettiği sonucuna varmak hiç de zor değil.

LOBİLER EL ELE VERMİŞTİ

Son dönemde Yunan medyası ve ABD’deki Yunan lobisi, Ermeni ve Hindu etki gruplarıyla birlikte Türkiye’nin Azerbaycan ve Pakistan ile askeri ilişkilerini geliştirme hedefi kapsamında Bakü’de hayata geçirdiği “Üç Kardeş” tatbikatını karalamak için çalışıyordu. Yunanistan’ın “Herkül tatbikatıyla bölgesel istikrarı isteyen ülkeler bir araya geliyor” söylemi, “istikrar bozucu” diye lanse edilen Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçlüsüne ne mesaj mahiyetinde.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz