Yunanistan’dan tatbikat provokasyonu

Yunanistan’dan tatbikat provokasyonu
NotHaber

Yunan Ordusu, gayri askeri statüde bulunması gereken, Türkiye’den sadece 7.5 km uzaklıktaki Sakız Adası’nda tatbikat düzenledi.


Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten Yunanistan, Türkiye sınırına sadece 7.5 kilometre uzaklıkta bulunan ve Lozan Anlaşması’na görev gayri askeri statüdeki Sakız Adası'nda tatbikat düzenledi. Yunan Özel Kuvvetleri tarafından düzenlenen tatbikatta atış eğitimi gerçekleştirildi.

DAHA FAZLASINI İSTİYORLAR!

Tatbikata 40'ın üzerinde özel kuvvetlere bağlı asker katıldı. Türk medyasında konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine sosyal medyada milliyetçi Yunan hesaplarından yapılan yorumlarda daha çok tatbikat gerçekleştirilmesi istendi! Yunanistan, askerden arındırılması gereken On İki Adalar’ı garnizona çevirmiş durumda. Atina, bu ihlalleri “Türk tehdidine karşı önlem alıyoruz” bahanesiyle geçiştiriyor.

SUUDİLER’DEN 6 SAVAŞ UÇAĞI

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Fransa, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Suudi Arabistan ile de ortak tatbikat düzenliyor. Söz konusu tatbikat için Suudi Arabistan'a ait altı savaş uçağı, Girit’teki Souda Askeri Üssü'ne konuşlanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz