Yunanistan'da yangınlar nihayet kontrol altına alındı

Yunanistan'da yangınlar nihayet kontrol altına alındı

2 Ağustos’tan bu yana 855 bin dönüm ormanlık araziyi küle çeviren 3 büyük yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Kundaklama şüphesiyle 18 kişi tutuklandı, 300 ev oturulamaz hale geldi.

Yunanistan'ı günlerdir etkisi altına alan ve yüz binlerce dönüm orman ve tarım arazisinin küle dönmesine yol açan tüm yangınlar kontrol altına alındı. Yunanistan İtfaiye Dairesi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ülkede devam eden büyük Orman yangını kalmadı, sadece belli noktalarda kontrol altına alınan birkaç küçük yangın devam ediyor.

HAVA ATMAK İÇİN ORMAN YAKMIŞ!

Ülkede ağustos ayı başından bu yana 18 şüpheli kasıtlı ya da ihmal sonucu kundaklama suçlamasıyla gözaltına alındı. İddialara göre, Atina’nın kuzeydoğusundaki Krioneri semtinde, gönüllü olarak itfaiyecilere yardım eden bir kişi, arkadaşlarına ‘hava atmak’ amacıyla üç kez kasten yangın çıkarıp söndürdü. Dördüncü teşebbüsünde çıkan yangını söndüremeyince yaptığı ortaya çıkan şüpheli, gözaltına alındı. Atina’ya 60 km mesafedeki Eğriboz Adası’ndaki yangın, 550 bin dönüm araraziyi küle çevirdikten sonra, rüzgârın dinmesi ve yağan yağmur sayesinde 10’uncu gününde kontrol altına alındı.

ELEŞTİRİLERİ TÜMÜYLE REDDETTİ

2 Ağustos’ta başlayan 3 büyük yangında çarşamba gününe kadar toplam 855 bin dönüm ormanlık arazi kül oldu. Ayrıca 300 ev tamamen yandı, 1300 ev de hasar gördü. Yaklaşık 85 bin dönüm arazinin yandığı Atina’nın kuzeydoğusunda, 692 evde yapılan denetimlerde sadece 235’inin oturulabilir olduğu tespit edildi. Başbakan Kiryakos Miçotakis, bu yangınların çoğunun kundaklama sonucu çıktığını iddia etti. Müdahalede geç kalındığı ve hava araçlarının yetersiz olduğu eleştirilerini reddetti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz