Yunanistan, Türk vatandaşlarına kapıyı açtı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına kapıyı açtı
NotHaber

Yunanistan, yeni tip koronavirüs önlemleri sebebiyle yaklaşık 17 aydır sınırlarını kapattığı Türkiye’ye, sınırlarını açma kararı aldı.

 

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Kurumunca yayımlanan 5 Ağustos tarihli seyahat direktifinde, aşı sertifikası olan ya da “Covid-19 PCR” negatif test sonucu beyan eden Türk vatandaşlarının, bugünden itibaren Yunanistan'a giriş yapabileceklerini  aktardı.

Yunanistan'a girişte tüm ülkelerin vatandaşları için kişisel bilgiler içeren "seyahat formunu" doldurma uygulamasının devam ettiği altı çizilen direktifte, Türkiye'nin yanı sıra 35 ülke için aranan şartların 12 yaşından büyük çocuklar için de geçerli olduğu belirtildi.

1500 KİŞİ İLE SINIRLI OLACAK

Yunanistan, Türkiye’yle var olan kara, deniz ve hava Sınır kapılarını Türk vatandaşlarının, haftalık 1500 kişiyle  sınırlandırma yaparak, giriş ve çıkışlarına yayınlanan NOTAM ile açtı. Tüm yolcuların https://travel.gov.gr adresi üzerinden PLF formu doldurması gerekiyor. Yine aynı şekilde adalara seyahate çıkmak isteyen Yunan vatandaşların da aşı belgesi veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testinin sonuç bildirilip çıktı alınması veya son 2-9 ay içinde koronavirüsü atlattığına dair veri  istiyor. Ayrıca girişte aşı yaptırmamış kişilere ayrıca duruma göre 12 yaş ve altındaki çocuklar için ülkeye girişte test zorunluluğu bulunmuyor.

 TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR KARANTİNAYA ALACAK

Genelgede paylaşılan yeni kararlar doğrultusunda  tüm yolculara hudut ve gümrük kapılarında hızlı bir şekilde test yapılacağı, sonucu pozitif çıkanların 14 günlüğüne karantina sürecinden geçeceği aktarıldı.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz