Yunan kamuoyu: Türkiye kazandı, biz geri adım attık!

Yunan kamuoyu: Türkiye kazandı, biz geri adım attık!
NotHaber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Atina ziyareti ve sondajlara rağmen diyaloğun devam edecek olması, Yunan kamuoyunda böyle yankılandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki programı kapsamında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Ön koşulsuz olarak görüşmeye hazırız” diyerek aidiyeti belli olmayan adalar gibi Ege’de Yunanistan’ın sorun olarak kabul etmediği, “Türk talepleri” diye adlandırdığı meseleleri de görüşmek istediklerini söyledi. İki ülke, birbirinin aşılarını tanıma kararı da aldı.

MİÇOTAKİS’İN SONBAHARDA ANKARA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile 14 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nde bir araya gelmesi de kararlaştırıldı. Miçotakis’in sonbaharda Ankara’ya ziyaret gerçekleştirmesi öngörülüyor. Burada dikkat çeken detay, Türkiye’nin yazın Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’de sondaj yapacağını önceden açıklamasına karşın Yunanistan tarafının iletişim kanallarını kapatmaması.

YUNANİSTAN BAŞARISIZ OLDU

Yunan analistler ve kamuoyu, “Türkiye kazandı” diyerek Ankara’nın Atina tarafından diplomatik olarak izole edilme planını hem AB hem de Atina nezdinde bertaraf ettiğini yazdı. Yunanistan, AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması için geçtiğimiz yıl büyük mücadele verse de başarısız olmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz