Yunan ana muhalefet lideri Türkiye’yi örnek gösterdi

Yunan ana muhalefet lideri Türkiye’yi örnek gösterdi

Yunan Meclisi’ndeki partilerden 25. Gün’ün lideri Yanis Varufakis, ülkesinin dış borcu sorununu içinde Türkiye’nin de bulunduğu listeyle gösterdi. Yunanistan’ın ilk sırada bulunduğu söz konusu dış borç listesinde Türkiye sondan üçüncü sırada bulunuyor.

Batuhan Gülşah / Atina

dış borç, kimisi için ülkenin başında duran Demokles’in Kılıcı niteliği taşısa da, bazı milletler için de kalkınmanın parolası olarak işlev görüyor. Bu konuda en kötü örneklerden biri olan Yunanistan’da dış borcun fazlalığı daima konuşulan konular arasında yer alıyor. İktidar partisi Yeni Demokrasi’ye son derece yakın olan ana akım medyada Türkiye propagandasıyla hedef saptırılmaya çalışılsa da, bu oyuna gelmeyen kitlenin oranı hiç de az değil. Yunan Parlamentosu’nda temsil edilen partilerden olan, sol görüşlü 25. Gün Partisi lideri Yanis Varufakis, ülkesinin dış borcu sorununu, içinde Türkiye’nin de bulunduğu bir tabloyla gözler önüne serdi.

ESTONYA DIŞ BORÇTA ÖRNEK ÜLKE

Yunan muhalefet lideri, Yunanistan’ın 400 milyar euro civarı olan dış borcunun gayri safi yurt içi hasılata oranının (GSYH) yüzde 236 olduğunu gösteren Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) rakamlarını paylaştı. “Borç listesinde altın madalya Yunanistan’a gidiyor. Gümüş madalya Japonya’ya (yüzde 234), bronz madalya da ABD’nin (yüzde 160)” dedi. Varufakis’in paylaştığı OECD listesinin son sırasında yüzde 13 ile Estonya, yüzde 30 ile Lüksemburg, yüzde 35 ile Türkiye yer alıyor.

PROPAGANDAYA BOYUN EĞMEYENLER

Yanis Varufakis gibi siyasetçiler ülkenin gerçek sorunları yani dış borç, turizme dayalı ekonominin pandemi nedeniyle büyük hasarlara uğraması, tehlikeli derecede düşük doğum oranları gibi konulara mesai harcıyor. Ana akım yazılı ve görsel medyaya bakıldığında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları, “Türkiye ekonomisi çöküyor” haberleri göze çarpan ilk unsurlar oluyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz