Yüksek güvenlikli cezaevinden tünel kazıp kaçtılar!

Yüksek güvenlikli cezaevinden tünel kazıp kaçtılar!
NotHaber

İsrail’de yüksek güvenlikli ve “en sıkı cezaevlerinden” olduğu iddia edilen Gilboa Hapishanesi’nden 6 Filistinli mahkum kaçtı. 10 metrelik tünel kazan mahkumların, ömür boyu hapis cezası alan kişiler oldukları belirtildi.

Hapishanelerini yüksek güvenlikli olarak tanımlayan İsrail’in adeta “karizması çizildi”. 6 Filistinli mahkum, ülkenin kuzeyindeki Gilboa hapishanesi'nden kazdıkları tünellerden dün gece kaçmayı başardı. 10 metrelik tünel kazarak kaçmayı başaran mahkumların; Fetih örgütünün silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zebidi ve İslami Cihad örgütü mensubu Yakub Nufeyat ile Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda adındaki 6 kişiden oluştuğu dile getirildi.

Kaçan Filistinlileri arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtilirken, İsrail Maarif gazetesi, bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini ve yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Öte yandan Walla News internet sitesi ise, kaçanların tamamının ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış mahkumlardan oluştuğunu yazdı.

Filistin'de sivil toplum örgütlerinden esirler ve insan haklarıyla ilgilenen Vicdan Kurumu'nun sitesine göre, Gilboa cezaevi İsrail'deki en sıkı hapishanelerden biri olup, İrlandalı uzmanların gözetiminde inşa ettirilmiş ve 2004 yılında açılmıştı. İsrail, söz konusu cezaevinin propagandasını yaparak “önlenemez gücüne” dikkat çekiyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz