Uzayda rekor kırılacak!

Uzayda rekor kırılacak!

SpaceX ilk kez profesyonel astronot desteği olmadan amatör yolcular ile dünya çevresinde tur gerçekleştirecek. Çarşamba gecesi başlayacak yolculuk, 3 günlük süresiyle yeni bir rekor olarak kayda geçecek.

ABD’li Uzay mekiği üreticisi Spacex, uzay çalışmaları tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Inspiration 4 adı verilen uçuşta  profesyonel Astronot desteği olmadan amatör yolcular ile dünya yörüngesinde ilk tur gerçekleştirilecek. Yolculuk Çarşamba gecesi başlayıp 3 gün sürerek yeni bir rekora imza atacak.

4 KİŞİLİK  KAFİLEDE KİMLER YER ALIYOR?

4 kişilik ekip arasında aynı zamanda turun masraflarını karşılayan Amerikan girişimci Jared Isaacman yer alacak. Hayley Arceneaux adlı 29 yaşındaki genç kadın ise  bu yolculukta protezle uzaya giden ilk yolcu olma unvanına sahip olacak  Seyahatte ayrıca daha önce ABD Hava Kuvvetleri’nde görevli olan 42 yaşındaki Chris Sembroski ve  uçuş için düzenlenen yarışmayı kazanan bir jeoloji öğretmeni Sian Proctor yer alacak.

BEZOS VE BRANSON DA KISA UZAY TURLARI YAPMIŞTI

71 yaşındaki Branson,Virgin Galactic’in geliştirdiği Unity-2 uzay aracı ile seyahat edip, uzaya giden ilk milyarder ünvavına sahip olmuştu. Jeff Bezos ise şirketi Blue Origin’in  roketi ile Temmuz ayında uzaya fırlatılmıştı. Yapılan  uzay yolculukları çok kısa sürmüştü.  Çarşamba gecesi  başlayacak olan yolculuk  ise 3 günlük süresiyle yeni bir rekora imza atacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz