İngiliz iş insanı Sir Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

İngiliz iş insanı Sir Richard Branson uzaya giden ilk milyarder oldu

İngiliz iş insanı Sir Richard Branson, Pazar günü şu ana kadarki en cesur macerasına çıkarak uzaya giden ilk milyarder unvanına sahip oldu.

İngiliz iş insanı Richard Branson, uzaya giden ilk milyarder unvanına sahip oldu.

71 yaşındaki Branson ve beş mürettebat arkadaşı ile birlikte uzay turizm şirketi Virgin Galactic’in geliştirdiği Unity-2 uzay aracı ile uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden yaklaşık 88 kilometre yüksekliğe seyahat etti. Bu yükseklik, üç ila dört dakika boyunca ağırlıksızlığı deneyimlemek ve Dünya'nın eğriliğini görmek için yeterliydi.

Yolculuğun 90 dakika sürdüğü belirtilen açıklamada ABD'deki New Mexico'dan 17.30'da kalkan uzay arac Uzay Uçağı Unity-2'nin Branson ve beraberindekilerle sorunsuz bir şekilde  yaklaşık 1,5 saat sonra başarıyla yeryüzüne indiği ifade edildi.

 

"BİZİ 17 YILLIK SIKI ÇALIŞMA BU NOKTAYA GETİRDİ"

2004’ten beri bu anın hayalini kuran Branson, dönüş yolculuğundan sonra ekibini tebrik ederken,bu başarının 17 yıllık sıkı çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Branson, BBC'ye yaptığı açıklamada "Çocukluğumdan beri uzaya çıkmak istiyordum ve önümüzdeki 100 yıl boyunca yüz binlerce kişinin bu hayali gerçekleştirmesini sağlamayı hedefliyorum" demişti.

 

RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Bu başarıyla birlikte Richard Branson milyarder rakipleri SpaceX'in sahibi Elon Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bıraktı.

Kendi uzay şirketinin roketine binerek uzaya ilk kez uçmayı hedefleyen Jeff Bezos, Instagram’da yaptığı paylaşımda ‘’Uçuş için tebrikler, klübe katılmak için sabırsızlanıyorum!’’ diyerek Branson’u tebrik etti.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz