Türkiye’yi Yahudi lobisine şikayet etti

Türkiye’yi Yahudi lobisine şikayet etti

BM Zirvesi kapsamında New York’da bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, burada ABD Yahudi Diasporası ile bir araya geldi. “Uluslararası hukuk ve Doğu Akdeniz’de istikrarı konuştuk” dedi. Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planı UNCLOS için de destek istedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, kapı kapı dolaşıp Türkiye’yi şikayet etmeye tüm hızıyla devam ediyor. BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için New York'a gelen Yunan Başbakan, sonrasında ABD’deki temaslarını sürdürüyor. İşte bu kapsamda Amerikan Yahudileri ile bir araya gelen Miçotakis, burada da Türkiye karşısında destek istedi. Twitter paylaşımında görüşmenin detaylarını paylaşarak “Amerika’daki Yahudi diasporası ile uluslararası hukuka destek, Akdeniz’de barışın ve istikrarın tahsisi konularında konuştuk” dedi.

İŞİNE NASIL GELİRSE ÖYLE...

Miçotakis, 1982’de imzalanan Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Anlaşması’nı (UNCLOS) kendine göre yorumlayıp bu anlaşmayı bahane ederek Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetmek isteğini de gizlemeyerek, “Yahudi Diasporası ile UNCLOS konusunu da konuştuk” paylaşımında bulundu. Doğu Akdeniz’deki istikrarsızlığın Türkiye’den kaynaklandığını öne süren Yunan Başbakan, meseleyi “UNCLOS uygulanırsa istikrar tahsis edilir”e getirdi.

ELPİDOFOROS İLE GÖRÜŞMEDİ

Öte yandan Miçotakis, Rum Ortodoks Patrikliği Amerika Metropoliti Elpidoforos ile görüşmesini iptal etti. Elpidoforos, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nin karşısında yer alan Yeni Türkevi Binası’nın açılışına katılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı heyetle birlikte açılışı gerçekleştirmişti. Yunan basınında Elpidoforos’un “Helenizm’i sattığı ve Erdoğan’a boyun eğdiği” öne sürülerek hedef tahtasına oturtulmuştu. Miçotakis’in yan ısıra, Güney Kıbrıs Lideri Nikos Anastasiadis de Elpidoforos ile görüşmesini önceki gün iptal etmişti.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz