Türk azınlık ifadesi yine rahatsız etti

Türk azınlık ifadesi yine rahatsız etti
NotHaber

Selanik ve Batı Trakya ziyaretindeki Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kıran’ın “Türk azınlık” ifadesi, Yunan kamuoyunda rahatsızlık doğurdu.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Batı Trakya ve Selanik gezisi düzenledi. Kıran, Türk toplumu temsilcileri ve din görevlileriyle bir araya geldi. Selanik'te Osmanlı döneminden kalan Zincirlikule Meydanı, Popara Babazade Camii, İshak Paşa Camii ve adını Selanik'in son valilerinden alan Mustafa Zihni Paşa Camii'ni ziyaret etti.

“GEREKLİ CEVABI VERİN” ÇAĞRISI

Gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, Kıran’ın “Türk azınlık” ifadelerine takıldı. “Kıran Türk azınlık ifadesinde ısrar ediyor” başlığını kullanan Kathimerini gazetesi, “Haklarının ihlal edildiğini öne sürdüğü Müslüman azınlığı Türk olarak nitelemeyi sürdürdü” ifadelerini kullandı. Yunan devlet kanalı ERT ise Kıran’ın provokasyon yaptığı öne sürülerek, “Türkiye Dışişleri gerginliği sürdürmek istiyor” dedi.

BİR ÇİFTE STANDARDIN ANATOMİSİ

Yunanistan, Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlığı “Müslüman azınlık” olarak niteliyor. Resmi siyaseti gereği bu insanların Türk olduğunu kesinlikle görmezden gelerek bu yöndeki her söyleme “provokasyon” gözüyle bakıyor. Bu hakkı Lozan Anlaşması’ndan aldığını öne süren Atina, İstanbul’da ise “Yunan azınlık” olduğunu iddia ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz