Pakistanlı göçmene Kanada’da bıçaklı saldırı

Pakistanlı göçmene Kanada’da bıçaklı saldırı

Ülkenin Saskatoon şehrinde iki kişinin saldırısına uğrayan Müslüman göçmen, saldırganlar tarafından sırtından ve kolundan bıçaklandı. Muhammed Kaşif adlı kişinin sakalı da saldırganlarca kesildi.

Batı’da son yıllarda artışa geçen nefret saldırılarına bir yenisi Kanada’da eklendi. Pakistanlı Müslüman göçmen Muhammed Kaşif, ülkenin Saskatoon şehrinde yaşadığı evin yakınlarında, 25 Haziran Cuma günü iki kişinin saldırısına uğradı.

“NEDEN SAKALIN VAR?”

Geleneksel Pakistan kıyafetleri giyen Kaşif, saldırganlar tarafından sırtından ve kolundan bıçaklandığını ve sakalının kesildiğini belirtti. Kaşif, saldırganların sakalını keserken kendisiyle alay ederek “Neden bu kıyafeti giyiyorsun? Neden buradasın? Ülkene geri dön. Müslümanlardan nefret ediyorum! Ve neden sakalın var?” ifadelerini kullandığını aktardı. Öte yandan Kaşif, olay yerine yakın park edilmiş yeşil bir araçta saldırganlar ile iş birliği yapan üçüncü bir kişinin olabileceğine işaret etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırı ile ilgili soruşturma başlatılırken, Saskatoon Belediye Başkanı Charlie Clark, “dehşete düştüğünü” ve “üzüntü duyduğunu” belirtti. Belediye Başkanı Clark, “Beyaz üstünlüğünü, İslamofobi'yi ve diğer her türlü ayrımcılığı yayan grupların soruşturulması ve sorumlu tutulması gerekiyor” açıklamasında bulundu. Eşi ve üç çocuğunun hayatından endişe duyduğunu belirten Pakistanlı Müslüman göçmen, yaklaşık 15 yıldır Saskatoon’da yaşıyor.

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Kanada’nın Ontario eyaletinde geçtiğimiz haftalarda bir saldırgan, minibüsünü kaldırımda yürüyen Müslüman ailenin üzerine sürmüştü. İslam karşıtı terör saldırısında aynı aileden 1’i çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 1 çocuk da ağır yaralanmış. Olay “nefret suçu” olarak kayıtlara geçmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz