Kanada'da İslam karşıtı saldırı: 4 kişi kamyonla ezildi

Kanada'da İslam karşıtı saldırı: 4 kişi kamyonla ezildi

London kentinde İslam karşıtı olduğu öngörülen bir minibüs şoförü aracını kaldırımdaki Müslüman bir ailenin üzerine sürdü. Olayda 1'i çocuk 4 kişi ölürken, bir çocuk da ağır yaralandı.

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren minibüs sürücüsü, biri 15 yaşında kız çocuğu olmak üzere 4 kişinin ölümüne ve 9 yaşındaki bir erkek çocuğunun da ağır yaralanmasına neden oldu.

20 yaşında olduğu belirtilen Nathanial Veltman adlı sürücü, olayın gerçekleştiği yerden yaklaşık 6 kilometre uzakta Cherryhill Bulvarı'nda yakalanarak gözaltına alındı.

Veltman hakkında, 4 cinayet ve bir cinayete teşebbüsten dava açıldığı, terörizm suçlamasının da davaya eklenebileceği bildirildi.

POLİS ŞEFİ: İSLAM İNANCINDAN DOLAYI HEDEF ALINDILAR

London Polis Şefi Steve Williams, olaya ilişkin, "Kurbanların, İslam inancından dolayı bu saldırıda hedef alındığına inanıyoruz." dedi.

Saldırının kasıtlı bir eylem olduğuna inandıklarını kaydeden Williams, aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetmesini "yıkıcı bir kayıp" olarak niteledi, saldırı hakkında bilgisi olan vatandaşların yetkilileri aramaları çağrısında bulundu.

BAŞBAKAN TRUDEAU: BU NEFRET SİNSİ VE ALÇAKÇADIR

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da saldırının ülke gündemine oturmasının ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundub.

Haberi duyduğunda dehşete düştüğünü ifade eden Trudeau, "Bu nefret eylemiyle terörize edilenlerin sevdikleri için buradayız. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocuk için de buradayız. Kalbimiz sizinle ve iyileşirken aklımızda olacaksınız. London'daki Müslüman cemaati ve ülkenin dört bir yanındaki Müslümanlar, yanınızda olduğumuzu bilin. İslamofobinin toplumumuzda yeri yoktur. Bu nefret sinsidir, alçakçadır ve durması gerekir.’

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz