Orman yangınları yeni bakanlık kurdurttu

Orman yangınları yeni bakanlık kurdurttu

Başbakan Miçotakis, itfaiye birimlerinden sorumlu olacak Sivil Savunma Bakanlığı adında yeni bir bakanlık kurup başına da bir önceki hükümetten isim getirdi. Dışişleri, Maliye ve Savunma Bakanları hariç tüm koltuklar el değiştirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kabinesinde değişikliğe gitti. Değişiklikle birlikte Sivil Koruma Bakanlığı adında yeni bir bakanlık da kuruldu.

Hükümet Sözcüsü Yiannis İkonomu, itfaiye birimlerinden de sorumlu olacak Sivil Koruma Bakanlığı adında yeni bir bakanlık kurularak başına bir önceki hükümet olan Radikal Sol İttifak Partisi (SYRİZA) dönemindeki eski Genel Kurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis'in getirildiğini açıkladı. Ülkede Ağustos ayında ülke tarihinin en geniş çapta yangınları yaşanmıl, 1 milyon dönüme yakın arazi kül olmuştu. İtfaiye birimlerinin müdahalede yetersizliği yoğun eleştiri konusu olmuştu.

ÇOK SAYIDA YENİ İSİM SAHNEDE

İkonomu, Vatandaşı Koruma Bakanlığına Mihalis Hrisohoidis'in yerine Panayiotis Theodorikakos getirilirken, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilyas'ın Turizm Bakanlığına atandığını ve yerine Thanasis Plevris'in geldiğini belirtti. Kabinede Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Maliye Bakanı Hristos Staikuras ve Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ise koltuklarını korudu.

DİNİ VEYA SİYASİ YEMİN SEÇENEKLERİ

Yeni kabinede görev alan yeni üyeler Cumhurbaşkanlığı konutunda Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ve Başbakan Kiryakos Miçotakis huzurunda yapılan dini törende yemin ederek görevlerine bugün başlayacak. Yunanistan’da hükümet yetkilileri, dini ve siyasi yemin olmak üzere iki seçenekle görevlerine başlıyor. Dini yeminde incile, siyasi yeminde ise Yunanistan Anayasası üzerine yemin ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz