Okullar başlamak üzereyken İsrail’de vaka rekoru kırıldı

Okullar başlamak üzereyken İsrail’de vaka rekoru kırıldı
NotHaber

Ülkede 24 saatte yaklaşık 11 bin kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Böylece salgının başladığı Şubat 2020’den bu yana bu alanda rekor kırıldı. Yarın yüksek riskli bölgeler hariç olmak üzere İsrail’de okullar açılıyor.

İsrail'de okullarda yüz yüze eğitimin başlamasına 24 saat kala yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 10 bin 947 kişinin testinin pozitif çıktığını, 24 hastanın da hayatının kaybettiğini açıkladı. Bu, ülkede salgının başladığı Şubat 2020'den bu yana görülen en yüksek günlük vaka sayısı olmasıyla dikkat çekiyor.

ÖNCE VELİLERİN ONAYI GEREKİYOR

Böylece yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail'de toplam vaka sayısı 1 milyon 66 bini geçtiği, 6 bin 943 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi. Aktif vaka sayısının 83 bini aştığı ülkede hastalardan 719'nun durumunun ağır olduğu aktarıldı. Vakalardaki artışa rağmen İsrail yönetimi, 1 Eylül'de yüksek riskli olmayan bölgeler dışında okullarda yüz yüze eğitime başlanmasına karar vermişti. Plan doğrultusunda velilerin onayı alınmak kaydıyla 12 yaş üstü öğrencilere okullarda Kovid-19 aşısı yapılacak.

12 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE TEST

12 yaşından küçük öğrencilerden ise okula alınabilmeleri için en fazla 48 saat önce yapılmış Kovid-19 testinin negatif olduğunu gösteren sonucu ibraz etmeleri istenecek. Öğretmenler ve personel de aşı olduklarına dair belgeyi ya da Kovid-19 testinin negatif olduğunu gösteren test sonucunu ibraz ederek okula alınacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz