Netanyahu gitti yerine aşırı sağcı Bennett geldi!

Netanyahu gitti yerine aşırı sağcı Bennett geldi!
NotHaber

Netanyahu karşıtları tarafından kurulan 8 partili koalisyon hükümeti meclisten güven oyu aldı ve İsrail’in yeni başbakanı aşırı sağcı Naftali Bennett oldu.

İsrail’de 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi. Mecliste dün yapılan güven oylamasında 8 partili koalisyon hükümeti 60 milletvekilinin desteğini aldı ve İsrail’in yeni hükümeti belli oldu. Meclisteki 59 milletvekili hayır oyu kullanırken 1 milletvekili ise çekimser kaldı. Buna göre Netanyahu’dan boşalan başbakanlık koltuğuna Naftali Bennett oturacak. İki yıl sürecek başbakanlık görevini daha sonra Gelecek Var Partisi lideri Lapid'e devredecek.

KOALİSYON HÜKÜMETİ YANLILARI “NETANYAHU HAPSE” SLOGANLARI ATTI

12 yıldır İsrail Başbakanı olan Netanyahu’yu zor günler bekliyor. Meclis önünde güven oylamasını kutlayan koalisyon taraftarları, eski başbakanın hakkında açılan yolsuzluk davalarına gönderme yaparak “Netanyahu hapse” sloganları attı. İktidarı kaybeden Netanyahu, davaların işleme konulmasıyla zor anlar yaşayabilir. Bunu takip ederek partisi Likud’un da genel başkanlığını kaybedebilir.

AŞIRI SAĞCI BİR BAŞBAKAN: NAFTALİ BENNETT

İsrail’in yeni Başbakanı Naftali Bennett, aşırı sağcı görüşleriyle biliniyor. İsrail ordusunda komando olarak görev yapmış Bennett geçmişte “Arap öldürdüm ve bunda bir sorun görmüyorum” diye bir açıklama yapmıştı. Sıfırdan kurduğu teknoloji firmasıyla dolar milyarderi haline gelen Bennett, siyasi kariyeri boyunca aşırı sağcı seçmene seslendi. 2012 yılında Yahudi Ev Partisi genel başkanlığına seçilen Bennett partisinin adını Yamina olarak değiştirdi ve Netanyahu liderliğindeki koalisyonda yer aldı. Batı Şeria’nın işgal altında olmadığını savunan ve Filistin diye bir devletin varlığını inkâr eden savunan Bennett, başbakanlığı döneminde nasıl bir politika izleyeceğini zaman gösterecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz