NASA, Mars simülasyonunda yaşayacak insanlar arıyor

NASA, Mars simülasyonunda yaşayacak insanlar arıyor

2037'de Mars'a insan göndermeyi hedefleyen NASA, bu görev için çalışmalara başladı. NASA, Mars simülasyon modülünde 1 yıl kalacak bireyler aradığını duyurdu.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 2037’de gerçekleştirilmesi planlanan Mars projesi için adımlar atmaya başladı. ABD uzay ajansı, Mars Dune Alpha ICON tarafından 3D olarak basılan 1,700 metrekarelik bir modül içerisinde yaşayacak ‘yüksek motivasyonlu bireyler’ aradığını duyurdu. Programın, ilki 2022’de başlayacak olan üç simülasyondan kurulacağı belirtiliyor. Toplamda 1 yıl sürecek olan programa katılanlar tamamen Mars ortamında yaşıyor gibi hissedecek.

ADAYLAR YETİŞKİNLERDEN OLUŞACAK

Başvurular bugün itibariyle NASA’nın internet sitesinde resmi olarak duyuruldu. Başvurmak isteyen adayların 12 Eylül 2021’e kadar internet sitesinde yayınlanan formu doldurmaları gerekiyor. Öte yandan katılmak isteyenlerin 30 ila 55 yaşları arasında olmaları, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve en az iki yıllık ilgili mesleki deneyime sahip olmaları bekleniyor. Katılacak bireylerin NASA uzun süreli uçuş astronotu simülasyonunu geçmeleri ve koronavirüs aşısını tamamlamaları gerek.

MARS’A HAZIRLIK MARATONU

Analoglar, Ay ve Mars’a gelecekteki insanlı uzay uçuşu görevlerinde muhtemel sorunların önüne geçmek amacıyla, stratejiler ve teknolojiler geliştirmeye yönelik araştırmalara destek olacak. Her görev, Mars Dune Alpha adlı bin 700 metrekarelik 3D baskılı yerleşim modülünde dört mürettebat üyesinden oluşacak. Habitat, kaynak sınırlamaları, ekipman arızası ve iletişim gecikmelerini içeren Mars’taki bir görevin tüm zorluklarını simüle edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz