Moldova ile görüşmede konuyu dönüp dolaştırıp Türkiye’ye getirdi

Moldova ile görüşmede konuyu dönüp dolaştırıp Türkiye’ye getirdi

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Kişinev’deki temasları sırasında konuyu Moldova diye Türkiye’ye getirdi. Ankara’nın adını anmadan “Komşularımız arasında, NATO içinde bazı ülkeler var ve işgalci faaliyetlere girişiyorlar, başkalarının topraklarını işgal ediyorlar” diye konuştu.

Batuhan Gülşah / Atina

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’de birçok siyasetçinin konuşurken yapmakta zorlanacağı bir eyleme imza attı.

Moldova’nın başkenti Kişinev’e temaslarda bulunmaya giden Dendias, burada Moldova’nın Avrupa Birliği ile entegrasyonuna desteğini vurguladı ve Romanya’nın Ağustos ayında Yunanistan’da çıkan yangınlarda söndürme çalışmalarına verdiği desteği dile getirdi. Dendias, Moldova’nın NATO’ya üyelik süreci için konuştuğu sırada konuyu üstü kapalı şekilde Türkiye’ye getirdi.

OTORİTERLİK ENDİŞELENİYORMUŞ

Yunan Dışişleri Bakanı, NATO’nun öneminden bahsettiği sırada, “Maalesef bölgemizde bazı NATO üyesi ülkeler -bunlar azınlık olmasına karşın- saldırgan politikalar güdüyor, başka ülkelerin topraklarını işgal ediyor ve başka ülkelerde paralı milis güçler bulundurma faaliyetlerine girişiyor. Ayrıca yine, komşularımız arasında demokratik gelenek oturtmuş olmasına rağmen son yıllarda otokratikleşen, halkının çıkarına olmayan faaliyetleri gerçekleştiren ülkelerin mevcudiyeti bizi endişelendirmektedir” şeklinde konuştu.

BASIN AĞIZDAN BAKLAYI ÇIKARDI

Dendias’ın bu ifadeleri, Yunan medyasında “Türkiye’ye salvolar”, “Dendias, Erdoğan’a cevap verdi” şeklinde başlıklarla görüldü. Nitekim Dendias’ın “işgalci” ifadesi Türkiye’nin KKTC ile ilişkilerine, “paralı asker bulunduruyor” sözleri de Suriye’nin kuzeyindeki durum ve Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne verdiği desteğe atıfta bulunuyor. Yunan siyasetçi, bu tür sert açıklamalarda iki ülke arasında siyasi kriz doğmaması için Türkiye’nin adını geçirmeden bu tür ihtamlara başvuruyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz