Mısır konusunda Yunanlar ikiye bölündü!

Mısır konusunda Yunanlar ikiye bölündü!
NotHaber

İki ülkenin deniz sınırları anlaşması üzerine dünkü görüşmeyle ilgili kimi Yunan gazeteleri “satıldık” derken kimisi ise olumlu tablo çizdi.


Yunanistan, Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planı için çalışmalarını sürdürüyor. Mısır ile geçen yıl imzalanan deniz sınırları anlaşması konusunda dün gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak Yunan medyasında farklı yönde haberler geldi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri ile dün Kahire’de bir araya gelmesiyle ilgili olarak Proto Thema Gazetesi, Mısır’ın Türkiye’nin kıta sahanlığı olarak ilan ettiği bölgeyle sınırlanan parselde hidrokarbon araştırma izni verdiğini yazdı ve “Mısır’ın kalleşliği” ifadesini kullandı.

MISIR ANLAŞMA HARİTASINI DEĞİŞTİRDİ

Ancak ülkenin bir diğer önemli gazetelerinden Vima ise tam tersini yazdı. Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, görüşmenin çok iyi geçtiği vurgulanırken, Mısır’ın 18 nolu parseli 28. Meridyenin batısında ve Türk kıta sahanlığı olarak kabul etmekten vazgeçtiğinin altı çizildi. Mısır’ın Türkiye ile görüşmesinin söz konusu olmadığı da ifade edildi. Nitekim görüşmenin ardından Mısır tarafının bölgeyle ilgili haritayı Yunanistan’ın istekleri doğrultusunda değiştirdi.

SON DURUMLA İLGİLİ İFADE BULUNMUYOR

Yunanistan Dışişleri’nin görüşmeyle ilgili yayınladığı açıklamada ise muğlak bir atmosfer vardı. İkili ilişkileri geliştirme çabası ve ticaret hacmi gibi konulara atıfta bulunulurken anlaşmanın son haliyle ilgili ifadelere yer verilmemesi dikkat çekti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz