Miçotakis: Türkiye ile ortak çıkarımız var

Miçotakis: Türkiye ile ortak çıkarımız var

: Yunan Başbakan, Afganistan’tan gelecek göç dalgasının bu ülkeye yakın bölgelerde sınırlandırılmasının hem Yunanistan’ın hem de Türkiye’nin çıkarına olduğunu vurguladı. “Başkan Erdoğan ile bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Birliği’nin yeni göç akınlarıyla karşı karşıya kalmaması için AB'nin Afganistan'a yakın ülkeleri desteklemesi çağrısında bulundu. Yunan lider, "Göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına" olduğunu ifade etti. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile Atina’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, konuşan Miçotakis, Afganistan'daki son gelişmelerle bağlantılı olarak yeni toplu göç akınlarının söz konusu olduğuna işaret ederek, Yunanistan'ın bu konuda yaptıklarıyla "görevini yerine getirdiğini" savundu.

20 AĞUSTOS’TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Ağustos’ta gerçekleştirdiği telefon konuşmasına da değinerek, "Göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına" olduğunu söyledi. Yunan Başbakan, "Başkan Erdoğan ile konuştum ve inanıyorum ki göç akınlarının mümkün olduğunca Afganistan'a yakın bölgelerde sınırlandırılmasının güvence altına alınmasında ortak çıkarlarımız var" dedi

“BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK” SAVUNMASI

Yunan lider, "Göç cephesinde önemli tahriklerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İnanıyorum ki, insan haklarına tamamen saygılı olarak Yunanistan'ın, aynı zamanda Avrupa'nın da olan sınırlarını koruyarak görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Geçmişte benzer toplu göç akını girişimini geri çevirdik, gelecekte de aynı politikayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz