Komşu’da yangınlar yeniden korku saçıyor

Komşu’da yangınlar yeniden korku saçıyor

Ağustos ayına Türkiye gibi yangın felaketiyle giren Yunanistan’da başkent Atina yakınlarındaki bazı bölgeler yeniden başlayan yangınlar nedeniyle tahliye edildi. İtfaiye teyakkuz haline geçerken, söndürme çalışmaları sürüyor.

Yunanistan’da yangın felaketi yeniden başgösterdi. Başkent Atina’nın yer aldığı Attika bölgesinin kuzeybatısında yer alan Vilia ilinde çıkan yangının yerleşim birimlerini tehdit etmeye başlaması üzerine bazı köyler boşaltıldı, bölgede kimi ana arterler trafiğe kapatıldı.  Vilia'da ormanlık alanda dün öğleden sonra çıkan ve gece boyu devam ederek rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına karadan ve havadan müdahale edilirken; Panorama, Thea, Paleohori, Paleokundura ve Agia Sotira yerleşim birimleri ve bir huzurevi ve tahliye edildi.

330 İTFAİYE PERSONELİ SAHADA

Yaklaşık 10 kilometrelik alana yayılan yangına aralarında Rus Beriev-200 tipi uçağın yer aldığı 5 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter, 330 itfaiye personeli ve 115 araç ile yangınlara müdahale edildiği. Yangın söndürme çalışmalarına Avrupa Sivil Koruma Mekanizması ekiplerinin yanı sıra orduya ait piyade birlikleri, polis teşkilatı, yerel yönetimlere ait iş makineleri ve gönüllü vatandaşlar da katıldı.

800 BİN HEKTAR KÜL OLMUŞTU!

Öte yandan, dün Atina’nın güneyinde yer alan Keratea bölgesinde çıkan yangın kontrol altına alınırken, yeniden alevlenme olasılığına karşılık itfaiye ekipleri teyakkuz haline geçti. Attika’daki Parnithas ile Eğriboz Adası'nın kuzeyinde ve Mora Yarımadası’nda günler sonrasında kontrol altına alınan yangınlarla ilgili soğutma çalışmaları da sürdürülüyor. 2 Ağustos’ta patlak veren ve 10 gün kadar süren yangınlarda yaklaşık 800 bin hektarlık alan kül olmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz