Komşu’da şaşkınlık, öfke ve hayal kırıklığı

Komşu’da şaşkınlık, öfke ve hayal kırıklığı

Yunanistan’ın hak iddia ettiği Türk kıta sahanlığı bölgesine giremeden geri dönmek zorunda kalması, ülke medyasında infiale neden oldu. Askeri yetkililere “Niçin Türkler’den korktunuz” sorusu soruldu. Eleştirilerin hedefindeki Genelkurmay Başkanı Floros da sessizliğini koruyor.

Batuhan Gülşah / Atina

Ege’de sular yine ısındı. Yunan Deniz Kuvvetleri yayınladığı Navtex (denizcilik bildirisi) ile Nautical Geo adlı araştırma gemisinin 16-22 Eylül tarihleri arasında Girit ve Kasos adalarının doğusunda bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğini duyurmuştu. Ancak söz konusu çalışmalar, Türk Kıta sahanlığı içerisinde gerçekleştirilecekti!  Yunanistan'ın yayımladığı NAVTEX'le Türk kıta sahanlığına girme girişimi TCG Oruç Reis firkateyni tarafından engellendi.

“GİRERSENİZ MÜDAHALE EDİLECEKTİR”

Yunan gemisine telsizle “Girersen müdahale edilecek” uyarısında bulunuldu. Nautical Geo araştırma gemisini durduran TCG Oruç Reis, telsizle Yunan gemisinin mürettebatını, “Türk kıta sahanlığına giremezsin. Girerseniz müdahale edilecektir” şeklinde uyardı. Kıta sahanlığına sokulmayan Yunan araştırma gemisi dönmek zorunda kaldı. Bölgenin Yunan egemenlik sahası içinde olduğunu iddia eden Yunanistan, böylece bu taleplerin gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha kabul etmiş oldu.

YAPILAN PROPAGANDALARA RAĞMEN...

Yunanistan’ın Avrupa Birliği ve ABD’de yaptığı tüm propagandaya rağmen, hak iddia ettiği Türk kıta sahanlığına giremeden bölgeden ayrılmak zorunda kalması beklendiği üzere ülkede öfke patlamasına neden oldu. Askeri haberler yapan yorumcular ve sosyal medya siteleri, “Niçin Türkler’den korktunuz” sorusunu sordu. Başta her fırsatta Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros olmak üzere askeri yetkililerden konuyla ilgili izah istendi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz