Komşu’da 6,2’lik deprem sonrası Atina-Girit gerginliği

Komşu’da 6,2’lik deprem sonrası Atina-Girit gerginliği

Girit adasında meydana gelen 6,2 şiddetindeki depremin ardından ana akım medya son dakika olarak canlı yayına girmedi. 27 Eylül’deki sarsıntının ardından da aynısı olunca Kazan kaldıran Giritliler, sosyal medyada “Atina’da aynısı olsa ana gündem maddesi yapardınız” diye tepki gösterdi.

Batuhan Gülşah / Atina

Dünyanın en önde gelen Deprem bölgelerinden Doğu Akdeniz’de yine deprem oldu. Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye'den de hissedildi. Deprem saat 12.24’te gerçekleşirken, derinlik ise 10 kilometre olarak açıklandı. Aynı bölgede saat 12.36'da 3,8 büyüklüğündeki artçı sarsıntı başta olmak üzere, küçük artçılar da yaşandı. Fakat bunun yanı sıra, Girit depremi ilginç bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Deprem olduktan sonra ana akım televizyon kanalları son dakika vererek Girit’ten canlı yayına geçmedi. SKAİ, MEGA, OPEN gibi büyük televizyon kanallarının Girit’teki muhabirleri devreye girmedi. 27 Eylül’de meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 35 kişinin yaralandığı 6 şiddetindeki depremde de aynısı olmuştu. Sosyal medyada tepki gösteren Giritliler, “Bu depremler Atina’da olsaydı tüm kanallarda Atina depreminden başka bir şey görmezdik. Fakat söz konusu Girit olunca bizi önemsemiyorsunuz” temalı protesto tweetleriyle bu durumu dillendirdi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Ana akım televizyon kanallarının bazı muhabirlerinden bu tepkilerin temelsiz olduğu, Girit’in önemsenmemesi gibi bir durumun gerçeği yansıtmadığı yönünde mesajlar gelse de, Girit halkını ikna etmeye yetmedi. Bölgede sıklıkla depremler meydana gelirken, bundan sonraki depremlerde nasıl bir tutum takınılacağı merak konusu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz