Joe Biden İsrail önünde diz çöktü

Joe Biden İsrail  önünde diz çöktü
NotHaber

ABD Başkanı, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’in Washington ziyareti sırasında Rivlin ve özel kaleminin önünde diz çöktü. Bu fotoğraf, ülkede “haftanın olayı” etiketiyle ön plana çıktı

ABD ile İsrail’in ne tür bir ilişki içinde olduğunu sorgulayanlara cevap niteliğinde bir gelişme yaşandı. İsrail basını, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in 28 Haziran Pazartesi Beyaz Saray'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çekilen yeni bir fotoğrafı servis etti. Fotoğrafta ABD Başkano Joe Biden, Rivlin'in Özel Kalemi Ultra Ortodoks Rivka Ravitz'in önünde diz çökerken görülüyor.

“YAHUDİ IRKI ÇOĞALMALI”

Rivlin'in, Biden'a Ravitz'in 12 çocuk annesi olduğunu söylediği ve bunun üzerine Biden'ın, Ravitz'in önünde diz çöktüğü belirtildi. Fotoğraf Amerikalı kullanıcılar arasında da sosyal medyada hızla yayıldı, çok sayıda kişi söz konusu kare için “haftanın fotoğrafı” yorumunu yaptı. Aşırı muhafazakar Yahudiler, Yahudi ırkının çoğalması için maksimum çaba verilmesi gerektiğini, tüm Yahudilerin bunun için uğraşmasının zorunluluk olduğuna inanıyor. Ravitz’in 12 çocuk sahibi olması işte bu detay nedeniyle önem taşıyor.

BAŞBAKAN DA AYNI KAFADAN

İsrail ordusunda komandoluk yapan, aşırı sağcı ve Arap düşmanı demeçleriyle bilinen yeni başbakan Naftali Bennett, 13 Haziran’da güvenoyu alarak görevine başlamıştı. Ülkede 12 yıllık Binyamin Netanyahu iktidarının ardından Netanyahu’dan da sağcı ve tutucu bir ismin iktidara gelmesi dikkat çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz