İsrail’in yeni Başbakanı Bennett Arap öldürmekle övünüyor!

İsrail’in yeni Başbakanı Bennett Arap öldürmekle övünüyor!
NotHaber

İsrail’de 12 yıllık Netanyahu iktidarına son veren koalisyonun başbakanı aşırı sağcı Bennet, Arap öldürmekle övünüyor.

İsrail’in yeni Başbakanı Yamina partisinin lideri Naftali Bennett oldu. İsrail ordusunda görev alan Bennett’in hedef kitlesi her zaman aşırı sağcılar oldu. Ailesi ABD doğumlu olan siyasetçi sıfırdan kurduğu teknoloji firmasıyla dolar milyoneri haline geldi. "Birçok Arap öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum" diyen 49 yaşındaki Bennett Filistin diye bir devletin varlığını da kabul etmiyor.

USTASI NETANYAHU

İsrail ordusunda eski bir komando olan Bennett, siyasete 2005'te Binyamin Netanyahu'nun yardımcısı olarak girdi. 2012 yılında Yahudi Evi partisinin liderliğine seçildi. İsrailli siyasetçi 2013 yılında “Filistinli teröristler serbest bırakılmak yerine öldürülmeli" sözleri manşetleri süsledi.
Bennett, 2018 yılında Yahudi Evi partisinin adını Yamina olarak değiştirdi ve Netanyahu liderliğindeki koalisyonda yer aldı. Netanyahu hükümetlerinde bakan olarak birçok görev yürüttü. Batı Şeria'nın İsrail'e ilhak edilmesini savunan Bennett, 23 Mart'ta yapılan seçimlerde 7 milletvekili çıkardı.

NETANYAHU’NUN RAKİBİ İLE ANLAŞTI

Bennett, eski dostu Netanyahu'nun rakibi ana muhalefet partisi Gelecek Var’ın lideri Yair Lapid ile koalisyon hükümeti kurmak için anlaştı. İkili 8 partiyi bir araya getirerek hükümet kurdu. Meclisten güven oyu alan hükümetle birlikte Bennett İsrail’in yeni başbakanı olarak seçildi. İki yıl bu görevi yürütecek Bennett, 2023 Ağustos ayında başbakanlığı Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid'e devredecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz