İsrail yine Filistinli çocuk öldürdü

İsrail yine Filistinli çocuk öldürdü

Bazı Filistinlileri göz altına almak isteyen İsrail kuvvetleri, düzenlediği baskında 15 yaşındaki bir çocuğu öldürdü. İşgal altındaki Batı Şeria’da sık sık baskınlar yapan İsrail birimleri, çeşitli iddialarla insanları gözaltına almayı sürdürüyor.

İsrail, Filistinliler’e yönelik zulme devam ediyor... İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği baskında 15 yaşındaki Filistinli bir çocuk yaşamını yitirdi. İsrail güçleri, bazı Filistinlileri gözaltına almak üzere Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Filistinlilerin baskına tepki göstermesi üzerine İsrail güçleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu. Filistinli gençler ise taş atarak karşılık verdi.

HAMAS BAHANESİYLE BOMBARDIMAN

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu başından yaralanan 15 yaşındaki İmad Haşaş'ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Öte yandan İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde "Hamas'a ait hedefler" olduğunu belirttiği yerleri bombaladı. Bombardımanın Gazze Şeridi'nden gönderilen ve çalılık alanda yangına sebep olan yanıcı balonlara yanıt olarak düzenlendiğini açıklandı.

SİLAH ÜRETİM TESİSİNE DÜZENLENMİŞ

İsrail ordusu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmedi. Bombardımanın da Hamas'a ait füze fırlatma alanı ve silah üretim tesisine düzenlendiği öne sürüldü. Gazze tarafından da herhangi bir ölüm ya da yaralanma bilgisi gelmedi. İsrail'in Mayıs ayında Gazze'ye yönelik 11 gün süren yoğun bombardımanının ardından Mısır'ın devreye girmesiyle ateşkes imzalanmıştı. İsrail ordusu, o günden bu yana Gazze'den zaman zaman yanıcı madde taşıyan balonların İsrail tarafına gönderildiğini söylüyor. İsrail, her seferinde balonlara karşılık veriyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz