İsrail ile Hizbullah’ın “füze atıldı” gerilimi

İsrail ile Hizbullah’ın “füze atıldı” gerilimi

Hizbullah, İsrail ordusunun önceki akşam Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılar sonrası İsrail’e füze attı. İsrail kaynakları, “Lübnan tarafından en az 10 füze atıldı” derken, ortam yine gerildi.  

İsrail ile Lübnan arasında atmosfer yine gerilmeye başladı. Hizbullah, İsrail ordusunun önceki gün Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak İsrail'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Ein Kiniyye köyü ve yerleşim bölgesi Snir'de sirenlerin çaldığı belirtildi.

CAN VE MAL KAYBI BELİRSİZLİĞİ

Açıklamada, bölgeye kaç roketin atıldığı ve can veya mal kaybı olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi. Öte yandan İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, Lübnan'dan İsrail tarafına en az 10 roketin atıldığı ve Golan Tepeleri'nde sirenlerin çaldığı aktarıldı. Lübnan'dan 4 Ağustos'ta İsrail tarafına 3 roket atılmıştı. İsrail ordusu, atılan roketlere karşılık topçu atışları ve hava bombardımanıyla Lübnan'daki bazı bölgeleri vurmuştu.

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR

Öte yandan Lübnan’da halihazırda derin olan ekonomik kriz daha da derinleşiyor. Elektrik ve petrolün dolar üzerinden satin alınması nedeniyle ülkede yakın zamanda temel ihtiyaçların karşılanamaz duruma gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gözler Lübnan Merkez Bankası’na çevrilirken, rezervleri gün geçtikçe tükenen Merkez Bankası’nın da bu zorlu krizi yönetme biçimi bir hayli eleştiri konusu. İşte böyle bir ortamda İsrail ile çatışma ortamının doğmasının, Lübnan için “kabus senaryo” olacağı yorumları öne çıkıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz