Hükümet değişti zulüm değişmedi! İsrail yine bomba yağdırdı

Hükümet değişti zulüm değişmedi! İsrail yine bomba yağdırdı
NotHaber

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı saldırılarının ardından 21 Mayıs'ta alınan ateşkes kararını bir kez daha bozdu.  İsrail'e savaş uçakları, Gazze'ye bomba yağdırırken Hamas'tan "Karşılık vereceğiz" yanıtı geldi.

İsrail'de Filistinli Müslümanlara zulümle geçen 12 yıllık Netanyahu dönemi sona erdi. Ancak yeni göreve gelen koalisyon hükümeti de Netanyahu'yu aratmayacak gibi gözüküyor.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ BOMBA YAĞDIRDILAR

Nitekim İsrail savaş uçaklar dün yine Gazze'yi bombaladı.21 Mayıs'ta Hamas ile varılan ateşkesten bu yana ikinci kez düzenlenen saldırılarda birçok noktaya bomba yağdı.

Saldırılar sonrası Hamas'tan sert bir karşılık geldi. Bombalamaya karşılık verme tehdidinde bulunan Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, İsrail'in saldırılarla asker ve komutanlarının Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu nedeniyle kötü durumda olan morallerini düzeltmeyi amaçladığını söyledi. Saldırıları "Yeni hükümetin yaptığı bir şov" olarak niteledi.

DEĞİŞMEYEN BAHANELER

Öte yandan İsrail Ordusu, saldırılara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada Gazze ve Han Yunus kentlerine düzenlenen saldırıların, İsrail tarafına gönderilmeye devam eden yanan balonlar nedeniyle gerçekleştirildiği iddia edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz