Geri itme skandalı yine belgelendi

Geri itme skandalı yine belgelendi

Hollandalı bir gazeteci grubu, Hırvat polisi olduğu belirtilen maskeli kişilerin göçmenlere şiddet uyguladığı görüntüleri gizli kamerayla kayıt altına aldı. Minibüse zorla doldurulan düzensiz göçmenlerin her şeylerini alıp Bosna-Hersek’e geri gönderildiği ortaya çıktı.

Avrupa Birliği içinde mültecileri geri itme tartışması yeniden alevlendi. Avrupa Birliği ülkeleri sürekli olarak yalanlasa da, göçmenlere uygulanan korkunç geri time politikası ve uygulanan yoğun şiddet ile ilgili görüntüler yayınlandı. Hollandalı bir araştırmacı gazetecilik kuruluşusun gizli kamera kayıtlarıyla elde ettiği kan donduran görüntülerde, Hırvat polisi olduğu belirtilen maskeli kişiler minibüslere doldurduğu göçmenlere şiddet uygulayarak Bosna-Hersek'e geri gönderiyor. Gizli kamera görüntülerinden sonra sessiz kalamayan AB komisyonu ise çareyi Yunanistan ve Hırvatistan için soruşturma çağrısı yapmakta buldu.

ARALARINDA ÇOCUK DA VAR

Hollandalı bir araştırmacı gazetecilik kuruluşusun gizli kamera kayıtlarıyla elde ettiği kan donduran görüntülerse yaşanan insan hakları ihlallerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor... Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, kıyafet, para ve cep telefonları alındıktan sonra, köpeklerle Bosna-Hersek sınırına bırakılıyor.

“ŞOKE EDİCİ VE KABUL EDİLEMEZ

AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, bu görüntüleri "şok edici ve kabul edilemez" diye değerlendirdi. Johansson, üye ülkelerin derhal harekete geçerek bu iddiaları araştırmasını istedi. Konuyla ilgili olarak bugün Yunanistan ve Hırvatistan içişleri bakanları ile görüşecek. Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Boznoviç, görüntülerle ilgili bir soruşturma başlatıldığını halihazırda açıkladı. Hırvatistan makamları, daha önce benzer soruşturmalarda polisin görevini kötüye kullandığına dair kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz