Filistinli çocuklardan İsrail’e balonlu protesto

Filistinli çocuklardan İsrail’e balonlu protesto
NotHaber

Filistinli çocuklar, İsrail'in 15 yıllık ablukasına karşı balonlu protesto düzenledi. Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun sınır kapısında toplanan çok sayıda çocuk dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyor.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana abluka altında tutuyor. Bu ablukaya bu sefer de çocuklardan tepki geldi. Filistin bayrakları ve pankartlarla 15 yıldır devam eden İsrail ablukasını Protesto eden çocuklar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Filistinli çocukların ellerindeki pankartlarda, "Çocukluğumuzu kurtarın", "Biz Filistin'in çocuklarıyız. Kendi topraklarımızda zulme uğruyoruz" ve "Niçin bizim yaralarımızı ve gözyaşlarımızı görmüyorsunuz?" yazıları yer aldı.

"BİZİ KUŞATTILAR, HAYATIMIZI KUŞATTILAR"

Ablukaya karşı yapılan gösteride konuşan Filistinli çocuk Ahmed Ebu Asker, "İsrail, Gazze'de insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Bizi çocukluğumuzdan mahrum ederek diğerleri gibi yaşamaktan alıkoyuyor." dedi. Ebu Asker, "Bizi kuşattılar, hayatımızı kuşattılar, özgürlüğümüzü elimizden aldılar. Bizi rahatça yaşamaktan ve temel haklarımızdan mahrum ettiler." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR DÜNYAYA SESLENDİ

Uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine seslenen Ebu Asker, İsrail işgali ve ablukasına destek vererek Filistin topraklarında insani krizin derinleşmesine sebep olan herkesin yargılanması çağrısında bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz