'Festival' adı altında katliam!

'Festival' adı altında katliam!
NotHaber

Faroe Adaları’nda 1584 yılından bu yana yapılan festivalde yine katliam yaşandı. 1428 adet yunus ve balina öldürüldü. Bu, geleneğin başladığı günden bu yana en yüksek rakam olabilir. Balıkların kanlarıyla kırmızıya bulanan deniz suyu, vahşeti gözler önüne serdi.

Her yıl tüm tepkilere rağmen 'festival' adı altında yüzlerce balina ve yunus, Faroe Adaları halkı tarafından acımasızca öldürülüyor. Norveç ve İzlanda arasında bulunan ve Danimarka'ya bağlı özerk bir yönetim bölgesi olan ülkede balina ve yunuslar yine katledildi. Sosyal medyada paylaşılan yürek burkucu fotoğraflara ve dünya çapında düzenlenen kampanyalara rağmen katliam yıllardır durdurulamıyor.

DANİMARKA KIYILARINA GÖÇ EDİYORLAR

Her yıl haziran-eylül ayları arasında düzenlenen katliamda, Danimarka kıyılarına göç eden pilot balinalar kendilerine 'avcı' diyen geleneksel balıkçılar tarafından yakalanıyor ve katlediliyor. “Grindadrap” adlı sözde festivalde bu yıl 1428 balina ve yunus öldürüldü. Bu rakamın 1584 yılından beni uygulanan geleneğin başladığı zamandan bu yana en yüksek rakam olduğu tahmin ediliyor.

TÜM KINAMALARA RAĞMEN SÜRÜYOR

Gelenek adlı katliam, dünya çapında çevreciler tarafından kınanmaya devam ediyor. Avlanılan deniz canlılarının çoğunluğunun, şişeburunlu yunus ve beyaz başlı yunus olduğu belirtiliyor. Balina ve yunuslar Faroe Adaları sakinleri tarafından göç ettikleri kıyıda sıkıştırılıp bıçaklar, kancalar ve hatta mızraklar kullanılarak öldürülüyor. Bu vahşi 'gelenek' o kadar büyük bir dehşet yaratıyor ki drone'lar yardımıyla kaydedilen görüntüler ve bölgeden gelen fotoğraflarda deniz suyunun renginin değiştiği ve her yerin kıpkırmızı olduğu açıkça görünüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz