Orban’dan Avrupa’ya LGBT karşıtı tepki

Orban’dan Avrupa’ya LGBT karşıtı tepki
NotHaber

Macaristan Başbakanı, eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme konularında bilgilendirilme yapılmasını yasakladı. Tepki gösteren AB’ye de “Brüksel bürokratlarının burada işi yok. LGBT aktivistlerini çocuklarımızın arasına sokmayız” diye çıkıştı

LGBT konusunda tartışmalar gün geçtikçe büyüyor. Avrupa Birliği’nde bu konuya en karşıt ülkelerden olan Macaristan, eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme konularında okullarda bilgilendirme yapılmasını yasakladı. Ayrıca çocuk ve gençlere yönelik heteroseksüelliğin dışındaki yönelimleri tanıtan kitap, film ve diğer içerikler de yasaklandı.

SORUMLULUĞU AİLELERE VERDİ

Kararların ardından tepkilerin odağındaki isim olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Avrupa Parlamentosu ve Komisyonu, LGBT aktivistlerini ve organizasyonlarını okullara ve anaokullarına sokmamızı istiyor. Brüksel bürokratlarının burada işi yok, ne yaparlarsa yapsınlar LGBT aktivistlerini çocuklarımızın arasına sokmayız. Yetişme çağındaki çocukların cinsel eğitimi ailenin sorumluluğunda. Ailelerin bu sorumluluğunu koruyoruz” diyerek kararları savundu. Avrupa Birliği’nin çeşitli kurumlarından, Orban’a tepki geldi.

“AB BİR LİBERAL DİKTATÖRLÜK”

Rusya Dışişleri'nden de AB'ye LGBT tepkisi geldi. Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, Macaristan’da LGBT propagandasını okullarda yasaklayan yasanın kabul edilmesine karşı çıkan AB ülkelerinin tutumuna “Batı demokrasisinin merkezinde liberal bir diktatörlük yeşeriyor” diyerek tepki verdi. Rusya, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Rus statlarında oynanan karşılaşmalarda LGBT temalı reklamların yapılmasına da izin vermemişti. Öte yandan Çin de ülkede popüler sosyal medya uygulaması WeChat’te LGBT paylaşımları yapan çok sayıda hesabı kapattı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz