Deutsche Welle'den "İsrail" yanlısı sansür ve kısıtlama!

Deutsche Welle'den "İsrail" yanlısı sansür ve kısıtlama!
NotHaber

Alman medya kuruluşu, gazeteci Ali Abunimah'ı konuk aldığı programı, Abunimah'ın Almanya'nın İsrail politikasına yönelik eleştirileri nedeniyle yayından kaldırdı.

Basın özgürlüğü konusunda her fırsatta Türkiye'yi kıskaca almaya çalışon Almanya’da İsrail-Filistin meselesinde büyük bir ikiyüzlülük yaşanıyor. Ülkede İsrail'in kanlı politikalarına dair eleştirel hiçbir haber ve yorum kendine yer bulamıyor.

FİLİSTİNLİ YAZAR SUSTURULMAK İSTENDİ

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, Filistinli-Amerikalı gazeteci yazar Ali Abunimah ile bir röportaj gerçekleştirdi. Abunimah, röpotajda İsrail’e yönelik eleştirilerde bulundu.

Almanya’da İsrail’e karşı gösterilen tutumu da yeren ifadeler kullanan Abunimah, “Alman halkının, Avrupalı Yahudilere karşı işlediği suçların bedelini ödemekten vazgeçme vakti geldi” diyerek her eleştirinin antisemitizm olarak etiketlenmemesi gerektiğini ifade etti.

ÖNCE MÜDAHALE SONRA SANSÜR

Ancak Abunimah röportajı esnasında birkaç kez Deutsche Welle spikerinin müdahalesine maruz kaldı. Aynı spiker daha sonra program süresini gerekçe göstererek yayını apar topar sonlandırdı. Deutsche Welle, daha sonra bu ropörtajı Abunimah’tan özür dileyerek yayından kaldırdı.

ABUNIMAH'TAN TEPKİ

Alman medyasını korkak olarak nitelendiren Abunimah, “Korkak Alman devlet medyası Deutsche Welle, benimle röportaj yaptığı için özür diledi ve röportajımı kaldırdı. Ayrıca Alman basını tarafından (Bild) antisemitist olarak lekeleniyorum. Avrupa'da faşist İsrail’in korkunç suçları hakkında konuşma özgürlüğü yok” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

NETANYAHU'yU ÇİZEN KARİKATÜRİST KOVULDU

Almanya'nın tanınmış karikatüristlerinden Dieter Hanitzsch İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bir karikatürünü çizince Yahudi düşmanlığı ile suçlanarak işine son verilmişti. Hanitzsch'in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete varan çizimleri olmuştu ancak 'basın özgürlüğü' gerekçesi ile herhangi bir tepki gösterilmemişti.

SİYASETÇİ İSTİFAYA ZORLANMIŞTI

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU'nun Berlin Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Ayten Erdil, işgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları sonrası "Bu terörün savunulacak hiçbir yönü yoktur" mesajı attığı için baskıya uğramış, görevinden istifa ettirilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz