Deniz salyası Ege’ye de sıçradı!

Deniz salyası Ege’ye de sıçradı!

Kuzeydoğu Ege’de Yunan adaları Limnos ve Agios Eftratios çevresinde müsilaj ortaya çıktı. Uzmanlar “İlk kez bu kadar çok oldu” dedi. Turizm de olaydan kötü etkilendi.

Geçtiğimiz aylarda Marmara Denizi'nde yayılmaya başlayan ve endişe verici boyutlara ulaşan Deniz Salyası Müsilaj, şimdi de Yunanistan'ın gündeminde. Yunan basını, salyanın kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos ve Agios Efstratios çevresinde ortaya çıkmaya başladığını yazdı. Bölgede görülen deniz salyalarının Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izlendiği duyuruldu.

NİSAN’DA DA OLMUŞTU

Gazeteye konuşan biyolog Sotiris Orfanidis, benzer bir durumun Nisan ayında da yaşandığını ancak son görülen halinin daha yoğun olduğunun altını çizdi. Lemnos Balıkçıları Derneği Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis ise “Deniz salyası bölgede sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılır. Ancak, ilk kez bu kadar çok olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

TEK SUÇLU TÜRKİYE’YMİŞ

Yunan basını müsilaj nedeniyle bölgedeki balıkçılık ve turizm faaliyetlerinde azalma yaşandığını da vurguladı. Marmara Denizi’nde patlak veren salya sorunu, Komşu medyasında başından itibaren yakından takip ediliyor. Yunan medyası, müsilajın Ege’ye de sıçraması ihtimalinin yüksek olduğunu sıklıkla dile getiriyor, bu sorunun tek sorumlusunun ise Türkiye olduğu öne sürülüyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz